İsrail Katliamına Karşı Genel Grev!

İsrail’in saldırılarına karşı, Filistin genelinde 18 Mayıs’ta bir günlük genel grev yapıldı.

Siyonist katliamcı İsrail’in saldırıları devam ederken, Filistinli çeşitli örgütler, saldırılara karşı genel grev çağrısında bulundu. Çağrı hemen tüm örgütler ve halk tarafından karşılık buldu.

Grev kapsamında Kudüs, Gazze Şeridi, Batı Şeria dahil olmak üzere İsrail’deki Filistin köy ve kasabalarındaki tüm ekonomik, sosyal ve ticari faaliyetler durduruldu.  Halk işyerlerini kapatırken, resmi devlet kurumları da kapatıldı.

Greve hemen tüm siyasi örgütler, demokratik kurumlar katıldı. Filistinliler tarafından yapılan açıklamalarda „Bu grevin özelliği bütün Filistinli siyasi grupların ve bölgelerin greve katılmasıdır. Herkes grevde birleşti” denildi.

Grevin önemli bir özelliği de; grevin sadece Filistin’de değil, İsrail’de yaşayan Filistinlilerin bulunduğu köy ve kasabalarda da hayata geçirilmiş olmasıydı. 

Genel grev, İsrail’deki Arap nüfuslu beldelerde belli ölçülerde hayata geçirildi ve tabii bir çok yerde de israil polisi saldırdı. Halil kenti Ulusal ve İslami Güçler Koordinatörü Fehmi Şahin, yaptığı açıklamada, „Grevin, Batı Şeria, Gazze ve İsrail’de 1948 toprakları olarak bilinen tüm Filistin topraklarındaki Filistinlilerin katılımı dolayısıyla önemli“ olduğunu belirtti.

Batı Şeria’da ve İsrail’deki Arap beldelerinde sabah saatlerinden itibaren esnaf kepenk kapattı. Özel kurumlar, üniversiteler ve bankaların da greve katıldığı Batı Şeria’da trafik de büyük ölçüde durdu. El Halil kentinde meydanlar, sokaklar boşaldı.

Sosyal ağlarda paylaşın