Sendikalaştıkları İçin İşten Atılan Rifis İşçileri Direniyor..

Rifis Makina işçilerinden bazıları, yeni yıla işten atılmış olarak girdiler.
İstanbul Kartal’da faaliyet gösteren Rifis Makina’da çalışan işçilerden 8’i, 27 Aralık 2021 günü, yeni yıla dört gün kala, sendikal çalışma yaptıkları gerekçesiyle işten çıkarıldılar.
Aylık 225 saat çalışmaları gerekirken 330 saate yakın çalıştırılan Rifis işçileri haklarını arıyorlar.

Birleşik Metal-İş Sendikası’nda örgütlendikleri için işten atılan işçiler, 3 Ocak’ta işe geri alınmak ve gasp edilen sendikal hakları için işyeri önünde eyleme başladılar. Direnişteki işçiler, direnişe her gün sabah saat 07.00’de başlıyorlar ve 17.30’a kadar devam ettirdikleri eylemleriyle, haklarını talep ediyorlar.

Sendikalaşmaya Karşı Tehdit, Rüşvet, Şantaj!
Rifis işçileri, Kasım ayında 50 kişi olarak sendikaya başvuru yaptılar. Bu sürecin sonunda Birleşik Metal-İş Sendikası’na üye oldular. Yetki kağıtları geldi.
Patronlar, sendikalaşmanın önünü kesmek için “size yüzde 50 zam yaparım, size ikramiye veririm, istifa edin” diye aldatılmaya çalışıldı.
Rifis Patronu, işçilere “size Hak-İş’i getirelim, eğer onu istemezseniz, Türk-İş’i getirelim” diyor.
Bu yöntemlerle sonuç alamayınca, patron, “burayı kapatırım, başka yerde açarım size ihtiyacım yok” diye tehditler savurmaya başladı.
Direnişteki işçiler, işten çıkarmadan önce patronun “sendikadan vazgeçin, istifa edin” dayatmasında bulunulduğunu, kabul etmedikleri için işten çıkarıldıklarını belirttiler.

Sosyal ağlarda paylaşın