Adalet İçin Dersim Adliyesi Önünde 7. Gün!..

Gülistan Doku’nun ailesinin Dersim adliyesi önündeki eylemi 7’nci gününde.
Polisin halka karşı işlenen suçları örtbas edip, suçluları koruduğu, adaletsizliğin her yanı sardığı ülkemizde, adalet için eylemler devam ediyor.
Geçen hafta adalet eylemlerine bir yenisi eklenmiş ve
yaklaşık iki yıldır kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku’nun ailesi, Dersim adliyesi önünde oturma eylemine başlamıştı.

ADALET… ADALET… ADALET…

Gülistan Doku’dan 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana haber alınamıyor. Doku’nun son görüldüğü yer, Dersim.
Dün, eylemin 6. gününde, öğlen saatlerinde adliye binası önüne gelen anne Bedriye ve baba Halit Doku, kızları Gülistan Doku’nun fotoğraflarını taşıyarak kızlarının akıbetini sordular.
Bugün ise anne Bedriye Doku Adliye önüne gelerek eylemi sürdürdü.
Eylem boyunca “adalet adalet adalet” diyen Bedriye Doku, iktidara katili yakalayın diye seslendi.
Dersim’deki çeşitli demokratik kitle örgütleri de eyleme destek verdiler.

BEDRİYE DOKU’NUN EYLEMDEKİ KONUŞMASI:
“O devlet hesap verecek!”

Adalet Adalet Adalet Adalet Adalet Adalet Adalet Adalet istiyorum. Adalet istiyorum, Adalet istiyorum. Cumhurbaşkanına sesleniyorum. Benim sesimi duyun, benim sesimi duyun…
Ben bir anneyim Ben bir anneyim benim sesimi duyun duyun. Yeter yeter. İki sene oldu.
Süleyman Soylu’ya, Sayın Süleyman Soylu’ya sesleniyorum benim sesimi duyun duyun katili yakalayın katili yakalayın katil dolaşıyor Bircan ortada yok, bizim elimizde delil yok. Bircan ortada yok can can can En son o çocukla görüştü.
Katili yakalayın katili yakalayın. Adalet yerini bulsun Adalet yerini bulsun. İngilizce 2 eski polis Allah bir gün onda çıkarsın bir gün o devlet hesap verecek.
Bugün olmazsa yarın verecek elbet bir gün o devlet hesap verecek hesap verecek o devlet. Niye bu katili yakalamıyorsunuz, niye yakalanmıyor.

“Gülistan Türkiye vatandaşı değil miydi?”
Gülistan Türkiye vatandaşı değil miydi Gülistan burada yaşamıyor muydu bu katili Kim koruyor bunun arkasında kim var? Delil olsa da delil ortada bir can ortada yok. Bir can ortada yok. Benim kızım öğrenci öğrenci öğrenci üniversite öğrencisi. Öğrenci benim kızım benim evimde kaybolmadı. Benim kızımın başına geldi, o polis getirdi Engin Yücel getirdi bir gün Allah onu çıkarsın.

Sosyal ağlarda paylaşın