Sen misin öldürülen kızın için adalet isteyen! AKP’li Canikli’den Acılı Babaya 5 dava

AKP’nin düzeninde öldürülen kızın bile olsa adalet istemeyeceksin. Hele ki bir şekilde ucu kendilerine dokunan bir şekilde öldürülmüşse hiç sesini çıkartmadan oturup ses çıkartmayacaksın. AKP bunu istiyor.

Yıllardır,  kızı Rabia Naz’ın öldürüldüğünü ve bu cinayetin  aydınlatılmasını istiyor Şaban Vatan. İntihar süsü verilerek öldürüldüğünü kendi çabaları ile ortaya çıkartan acılı babanın çalmadığı kapı aşındırmadığı makam kalmadı. Ancak kızının katilinin bulunması ile ilgili hiç bir girişimde bulunulmasını sağlayamadı.

Son dakika:Rabia Naz olayında flaş gelişme: DNA sonucu belli oldu

Bu olayın en çarpıcı yanı ise kızının ölümünün aydınlatılmasının AKP’li eski bakanlardan Nurettin Canikli tarafından engellenmesi. Şaban Vatan defalarca kızının öldürüldüğünü ve bunla ilgili soruşturma açılması çabalarının Nurettin Canikli tarafından engellendiğini dile getirdi.

En son Nurettin Canikli acılı babaya 5 ayrı dava açtı.

Şaban Vatan kızı için adalet istediğinden dolayı başına gelmeyen kalmadı. Akli dengesini yitirmiş oluğunu iddia ettiler akıl hastanesine kapatmak istediler.

Bir baba kızı için adalet istediğinden dolayı akli dengesinin yerinde olduğunu ispat etmek zorunda bırakıldı.

Baba Şaban Vatan Nurettin Canikli’nin kendisine dava açması ile ilgili şunları söyledi:

“AKP’Lİ CANİKLİ OLAYI ÖRTBAS EDİYOR”

Eleştiri en doğal hakkım. Kızımın katillerinin bulunmamasının en büyük nedeni Nurettin Canikli’nin olayları örtbas etmesidir. Nüfuzunu kullanarak hem devlet kurumlarına hem de medya kurumlarına baskı kurmak suretiyle olayın gün yüzüne çıkarılmasını engellemektedir. Olayı haberleştiren ve kamuoyuna sunan gazeteci Metin Cihan’a baskı kurdular. Cihan, baskılar sonucunda yurtdışına yerleşmek ve ailesinden uzak yaşamak zorunda kaldı. Olaya ilişkin haberler yayınlayan basın kuruluşlarını arayarak tehdit eden Nurettin Canikli, 14 Mayıs’ta basın yasağı getirtti. Kamuoyundan tepkiler artınca da yasak kalktı.”

Rabia Naz'ın ölümünü araştıran Gazeteci Metin Cihan emniyette ...
Rabia Naz cinayetinin üzerine gittiği için uğradığı baskılardan dolayı yurtdışına çıkan Metin Cihan.

Canikli’nin memleketi Alucra’da da şüpheli bir çocuk ölümünü örtbas etmeye çalıştığını iddia eden Şaban Vatan, kullandığı ifadelerde şunları söyledi:

Nurettin Canikli daha önce memleketinde kardeşinin karıştığı iddia edilen bir çocuk cinayetini de örtbas etmeye çalıştı. 2.5 yaşındaki Muhammet Karslıoğlu’nun şüpheli ölümü aydınlatılmaya çalışılırken Canikli olaya müdahale ederek savcının değişmesini sağladı.” !

Rabia Naz cinayeti AKP adaletsizliğinin en bariz örneklerinden biri. Baba Şaban Vatan’ın kızının cinayetinin aydınlanması için mücadele ederken başına gelenler AKP zulmünün halk ve adalet düşmanlığını çok açık görülür hale getiriyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.