Almanya’ da Bir Direniş: Düsseldorf Direniş Çadırı

Almanya’ nın Düsseldorf şehrinde İlker Şahin ve Deniz Yıldız 5 Kasım 2018 den beri oturum hakları için direniyorlar. Corona virüsünden önce her pazartesi, salı ve çarşamba İçişleri Bakanlığının , perşembe günleri ise Köln yabancılar dairesinin önünde yapılan eylem bu süreçten dolayı artık sadece perşembe günleri Köln yabancılar dairesinin önünde yapılıyor.

Daha önce siyasi nedenlerden dolayı Almanya’ da oturum almış olan İlker Şahin ve Deniz Yıldız’ ın oturumları ellerinden hukuksuz bir şekilde alındı. Bununla beraber evlerinden 30 km uzağa gidememe ve imza dayatması gibi sosyal hayatı kısıtlayıcı ve haksız kurallar da konuldu. 30 km yasağını tanımadıkları için astronomik para cezaları verildi.

DİRENEN KAZANIR

Direnerek birçok haklarını elde ettiler. 30 km sınırlamasını kaldırdılar. 30 km ihlali gerekçesi ile yazılan tüm cezalar iptal edildi ki böylesi bir durum Almanya hukukunda pek görülebilecek bir şey değildir. Deniz Yıldız’a oturum hakkını kısmen de olsa vermek zorunda kaldılar…

Direniş çadırlarında haklı taleplerini dile getirirken zaman zaman da ırkçı saldırılara maruz kaldılar.

Ellerinden hukuksuzca alınan oturum hakkını geri almak için 1,5 yıl boyunca direniş çadırı açıldı. Direniş çadırında sadece kendi sorunlarını değil ,Hatay’ da katledilen Edibe Özçelik’ in , türkülerini özgürce söyleyebilmek için ölüm orucunda 2 üyesini şehit veren Grup Yorum’ un , Adil yargılanma talebiyle hücre hücre eriyip şehit düşen Mustafa Koçak’ ın ve hala adil yargılanma hakkı için ölüm orucunda olan Halkın Avukatların, Özgür Tutsaklar ‘ın da direnişlerine Düsseldorf Direniş Çadırın ‘dan ses oldular.

“Direnen Kazanır” sözüyle ilerleyen direniş çadırı tüm direnciyle hala sürüyor. Oturum haklarını geri alana kadar da sürecek.Aslında haksızlığa karşı ülkemizde ve yurt dışında tüm direnişler tüm coşkusuyla sürüyor. Biz de bu haklı direnişlerin haberlerini yapmaya devam edeceğiz.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.