Sen misin Cumhurbaşkanı’nın TC Kimlik Numarasını Sorgulayan! 10 Yıl Hapis

Recep Tayyip Erdoğan ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın TC kimlik numarasını sorgulayan üç SGK çalışanına 10 yıl hapis cezası verildi.

Erzurum Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nde görevli 1’i kadın 3 çalışan, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın TC kimlik numarası ile birleşik kütük ve nüfus aile kayıt örneklerini sorguladıkları gerekçesiyle ‘kamu görevinin verdiği yetkiyi kötüye kullanmak suretiyle kişisel verilerin ele geçirilmesi’ suçundan toplam 10 yıl hapis cezasına mahkum edildi.

Ceza alan memurlardan E.T, tamamen mevzuat bilgisini geliştirmek amacıyla sorgulama yaptığını söyledi. E.T. savcılık ve mahkeme aşamasında yaptığı savunmasında, “Hakkımda FETÖ’den açılmış bir soruşturma yoktur. Kötü bir amacım olmaksızın T.C. kimlik bilgileriyle sisteme girerek sorguladım. Benim prim matrahım ile Efkan Ala ve Recep Tayyip Erdoğan’ın prim matrahlarını mukayese etmek için sorgulama yapmıştım. Ben bu kimlik bilgilerini ve şahsi bilgilerini hiçbir yerde hiçbir şekilde, kötü amaç için kullanmadım” dedi.

Erdoğan’ın pirim matrahını merak etmek bile yıllarca hapse mahkum edilmeye sebep olabiliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.