SEL KATLİAMINDA Onlarca ÖLÜ… Yüzlerce KAYIP… İKTİDARA ÇAĞRIMIZ: GERÇEKLERİ AÇIKLAYIN!..

Sel’in bilançosu, bir günlük aradan sonra tüm vahimliğiyle ortaya çıktı.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde, AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldı.  Kayıpların hepsi, sel günüyle ilgili.

Yalan Üstüne Yalan, Ama Katliam Gerçek…

Yalancı Soylu’nun ve Valinin Mumu Buraya Kadar!

Görüntüleri izleyenlerin açıkça göreceği gibi, sel bir anda belli başlı caddeleri sokakları teslim alıyor. Bir yağmurla birikmesi mümkün olmayan bir taşkın görünümü var.

Batı Karadeniz’in karşı karşıya kaldığı sel katliamının merkezi Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi oldu. Bozkurt’un belli bölgelerini sel adeta alıp götürdü. Sel, ilçe merkezini, adeta bir tsunami gibi geldi; ağaçlar, araçlar, herşeyi önüne katarak gittikçe yıkıcı hale geldi.

Selin, bir tsunamiye dönüşmesinin Bozkurt’a 20 km uzaklıkta bulunan HES barajında yaşanan çökmeden dolayı olduğu iddia edildi.

Bir başka iddia da, HES barajının regülatör kapaklarının açılması oldu.

Ancak Kastamonu valisi Avni Çakır ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bunu yalanladılar.

Ancak bugün Yeniçağ muhabiri, çiftçilerin telefonlarına gelen mesajın görüntülerini yayınladı.

Mesajda şöyle yazıyor:

“Çiftçilerimizin dikkatine. Bölgemizdeki yoğun yağışlar nedeniyle sel riski beklenmektedir. Tesislerimizi ve arazilerimizi korumak amacıyla barajlarımız kapatılmış regulataör kapaklarımız açılmıştır. Tüm çiftçilerimizin önlem almasını önemle rica ederiz” 

„Sahilden Cesetler Toplanıyor“

Bölgede incelemelerde bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, yaptığı açıklamada şunları belirtti:

“Panik havası olmasın şüphesiz ama burada onlarca yakınını arayan insana ben rastladım. AFAD’a 329 kayıp başvurusu yapıldığı bilgisi bana verildi ve bu kayıpların hepsi sel anında kayıp. Sahillerden cesetler toplanıyor bunu Türkiye’nin bilmesi lazım”.

İlcede Yüzlerce Kayıp Var; Tarım Bakanı, HES’i Savunma Derdinde

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ise sel katliamında Kastamonu Bozkurt’taki HES’le ilgili bir  problem olmadığını ileri sürdü. Pakdemirle, halkın acısına, kayıplarına bile saygı duymadan, şunları söylüyor: „Burada HES’le alakalı bir problem yok. ‘Regülatör kapakları, taşkın esnasında açılıyor, ondan patladı’ diyorlar ama böyle bir durum söz konusu değil. Genelde HES’ler bu işin sebebi yerine genelde bana göre mağduru oluyor.“

Tabii HES mağdur. HES’in patronları mağdur. Şimdi Kastamonu‘daki selle ilgili bir yardım paketi hazırlanır ve asıl büyük parça da HES patronuna verilirse hiç şaşırmayın.

Bu kadar halka uzak, bu kadar halka düşman, vatana düşman, patronlara dost bir iktidardan başka bir şey beklenemez.

 

Sosyal ağlarda paylaşın