Irkçı Saldırıyla İlgili 76 Gözaltı… SORUMLULAR, GÖZYUMANLAR NEREDE?..

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bugün yaptığı açıklamada, Altındağ’da gerçekleşen saldırıya ilişkin 76 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Açıklamada, gözaltına alınanlardan 38 kişinin daha önceden “yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma ve ticareti” suçlarından sabıka kaydı olduğu belirtildi.   

“Altındağ ilçemizde 10.08.2021 tarihinde meydana gelen üzücü olayın ardından vatandaşlarımızı provoke edip algı oluşturmak amacıyla sosyal medyada gerçek dışı paylaşımlarda bulundukları ve bölgedeki ızrar olaylarına karıştıkları tespit edilen 76 kişi yakalanmıştır.

Yakalanan şahısların 38’inin yağma, kasten yaralama, hırsızlık, uyuşturucu madde bulundurma/ticareti vb. diğer suçlardan kaydı bulunmaktadır.”

Saldırının organize olduğu bellidir.

Saldırganları polisin himaye ettiği bellidir.

Ankara polisi, aleni saldırı karşısında, açıkça süren yağma talan karşısında tek bir kişinin bile gözaltına alınmamış olmasının yarattığı teşhirle, bir gözaltı operasyonu yapmak zorunda kalmıştır.

Irkçı Saldırıların Bileşimi Hep Aynı

Saldırıda ırkçı MHP’liler, gerici yobaz dinciler, polisin ve başka güçlerin rahatlıkla kışkırtabildiği kriminal kesimler yer almışlardır. Bu Sivas katliamında da böyledir, 1955’deki 6-7 Eylül yağma ve katliamında da… Linç saldırılarında da karşımızdakiler aynı güruhtur.

Fakat bu defa da emin olalım ki, saldırıyı organize edenler, kışkırtanlar, himaye edenler, yine her türlü gözaltıdan, soruşturmadan, cezadan muaf kalacaklardır.

AKP Açıklaması: “Üzücü Hadise”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Altındağ’daki ırkçı saldırıyla ilgili olarak “üzücü hadise… Provokasyon tertip edilmeye çalışılıyor…” dedi.

AKP, özellikle Suriyeliler söz konusu olduğunda, Suriyelilerin ülkemize ve başka ülkelere göçmen olarak gitmesinin baş sorumlularından biridir. Saldırının da sorumlusudurlar.  

Ömer Çelik’in açıklaması, geciştirmeci bir açıklamadır. Kim yaptı, niye yaptı, gizleyen bir açıklamadır. Tabii Çelik de Sivas katliamının ardından açıklama yapan Başbakan Tansu Çiller gibi “çok şükür halka bir zarar gelmedi” açıklaması da yapabilirdi.

Ülkemizdeki gelmiş geçmiş tüm iktidarlar, ırkçı saldırıların, kitle katliamlarının üstünü örtmekte tecrübelidirler. AKP de böyle yapacaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın