Sel ile ilgili Kübra Çelik : “BUNA SEL BASKINI DEYİP GEÇEMEZSİNİZ”

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaşanan sel katliamının HES kapaklarının patlaması sonucu oluştuğunun duyulması üzerine Soysuz Süleyman hemen yalanladı. Tabii ki Soysuz Süleyman gibi bir yalancı yalanlamışsa, yalanladığı şeyin yalan olmadığını düşünmek yaşadığımız günlerde en doğru yöntem. Süleyman’ın yalanlamasını üzerinden 1 gün geçmeden sel mağduru Kübra Çelik valiliğe seslendiği bir video yayınladı.

Bozkurt’ta yaşayan ve sel baskınının olduğu gün yaptığı yardım çağrısıyla gündeme gelen sel mağduru Kübra Çelik, bunun bir sel baskını olduğunu söyleyip olayın üstünü kapattığını belirttiği Kastamonu Valiliği’ne çağrıda bulundu.

Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde sel katliamının yaşandığı gün yardım çağrısı yaptığı videoyla gündeme gelen Kübra Çelik, komedyen Kaan Sekban’ın Instagram hesabından yaptığı canlı yayına konuk oldu.

Twitter hesabından da  sel mağduru Çelik ile yaptığı yayının bir kısmını paylaşan Sekban, “Doğma büyüme Bozkurt’lu olduğunu söyleyen 26 yaşındaki kardeşimiz Kübra Çelik’le yaptığımız instagram yayınında kendisi yaşanan felaketten kısa süre önce HES’te çalışanların polisi ve yöre halkını arayarak insanları uyardığını söyledi. Yayının tamamı instagram hesabımda kayıtlı” ifadelerini kullandı.

Bunun bir sel baskını olmadığını söyleyen Kübra Çelik yaptığı açıklamada, olayın üstünü kapattığını söyleyen Kastamonu Valiliği’ne çağrıda bulundu.

Çelik, insanlarımızın cesetleri Abana’nın sahilinde, ağaçların kütüklerin arasında duruyorlar. Şu an canlı olabilir diye aradıkları yüzünden cesetlerimiz bile toplanamıyor. Yüzlerce değil ya belki 4 bin kişiden bin kişiyi kaybettik. Dörtte birimiz kayboldu bizim” dedi.

“BUNA SEL BASKINI DEYİP GEÇEMEZSİNİZ”

Çelik’in konuk olduğu yayında yaptığı açıklamalarda, selin Bozkurt ilçesinde bu kadar yıkıcı yaşanmasının sebebinin aslında yağışların değil HES kapaklarının kırılması olduğuna vurgu yaptı. Yaptığı açıklamalarda şunlara değindi :

“Biz balkondayken polis arabaları buradan geçmeye başladılar. Anons verilmiş ama elektrikler kesik olduğu için belediye hoparlöründen bir anons geçilmedi. Aşağıda, çarşı içerisinde herkese arabalarını çekmesi söylenmiş. Çarşamba günü 12 sıralarında, olay yaşanmadan bir saat önce. Yukardan, HES’te çalışan birileri arayıp ‘kaçın canınızı kurtarın, burası patladı’ diye haber geliyor. Kim neden yalan söylesin, HES’te çalışan niye böyle bir şey söylesin, polisler neden baraj patladı desin? Buna sel baskını deyip geçemezsiniz.”

AKP faşizmi tüm yalancılarını seferber ederek, tüm halkın karşı çıktığı HES’lerin de aslında basınca dayanıkla yapılmadığı gerçeğini gizlemeye çalışıyor. Düşünün barajlar derelerin, ırmakların önüne kurulur. Ve doğallıığında su bir basınç  yaratır. Zaten barajın yapılış amacı da bu basınçtan faydalanarak enerji üretmektir. Soygun talan o kadar boyutludur ki ülkemizde baraj yaparken dahi barajın su basıncına dirençli yapmamışlar. Malzemeden çalmışlar. Gerekli mühendislik hesapları yapılmadığından, baraj yapılış amacını bile gerçekleştiremiyor ve çatlayarak katliama yol açıyor…

Sosyal ağlarda paylaşın