Sel Katliamında Ölenlerin Sayısı Artıyor. Can Kaybı : 44 !

Kastamonu'da sel felaketi: Tarihte böyle bir şey görmedik

AFAD, sel katliamında, Kastamonu’da 36, Sinop’ta 7, Bartın’da 1 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Ülkemizde her doğa olayı katliama dönüşüyor. Aslında doğa olayı diye bilinen sellerin, toprak kaymalarının artık doğal sebeplerden kaynaklanmadığı bilinen bir gerçek. Nehirlerin doğal akışlarına yapılan müdahaleler, önlerine kurulan HES’ler, akış yönünün değiştirilmesi, dere kenarlarına yapılan binalar… gibi birçok sebepten dolayı, her yoğun yağış sellere sebep oluyor. Seller de hem can kaybına hem de halkın evini barkını yok ediyor. Verimli toprakları alıp yok ediyor…

Bu yaşananların tek sorumlusu var : AKP faşizmi.

Bugün AKP eliyle yangınlar çıkartılıyor ve yangınlara halkın müdahale etmesine jandarma zoruyla engel olunuyor. Kendiliğinden çıkan yangınlarda da sorumluluk vatanı talan etmeye ant içmiş haydut-çete AKP faşizminindir.

Yağmur yağar sel olur, güneş açar yangın, kuraklık…

Bugün güneş ve yağmur bir ülke için vaz geçilmez ihtiyaçtır. Güneş olmazsa tarım olmaz, yağmur olmazsa kuraklık, olur tarım ve tarıma bağlı her şey durur. Kontrol edilmesi gereken iki güç, iki enerji, iki ihtiyaçtır. Teknoloji artık güneşi enerjiye çevirebiliyor. Yağmuru, suyu da kontrol altına alabiliyor. Ancak tek derdi soymak, çalmak çırpmak olan AKP faşizminin bugüne kadar hayata geçirdiği politikalar halk için olmadığı için artık her yağmur sel katliamına her yüksek hava sıcaklığı yangına veya kuraklığa yol açıyor…

Kastamonu, Bartın, Sinop, Rize… ve ülkenin bir çok yerinde oluşan seller takip edilemiyor. Halkın evleri, ahırları sular altında kalıyor, hayvanları telef olurken, verimli topraklarını sel alıp götürüyor. Hepsinden öte, halkın canını alıyor.

Her selden, heyelandan, yangın veya depremden sonra canhıraş, ellerindeki işleri bırakıp olayın yaşandığı yere AKP’li politikacıların akın etmesi suçlarını bildiklerinden. Suçlarını örtbas etmek için olay yerinde, yanına aldıkları yalaka medyaya baretli, önlüklü pozlar veriyorlar. Ancak artık halk bu yaşananların sorumlusunun AKP olduğunu biliyor.

AFAD’ın açıkladığı rakamlar dahi yaşanan katliamın büyüklüğünü gösteriyor. Ancak bölgeden gelen haberler gerek Kastamonu’da, gerekse Sinop’da can kaybının çok yüksek olduğu yönünde.

AKP her konuda olduğu gibi oluşmasına sebep olduğu sele, sonrasında da müdahale etmiyor. Halkı kaderine terketmiş durumda. Kurtarma çalışmalarını halk kendi imkanları ile yapmaya çalışıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın