Grup Yorum Sel Açıklaması:““Muhannete sardırmayız yaramız, Yaramız kendimiz saranlardanız”

Karadeniz’in belli şehirlerini etkileyen ve şu ana kadar 6 insanımızın ölümüne, yüzlerce ev ve işyerinin tahrip olmasına, binlere insanımızın malının zarar görmesine yol açan selle ilgiil olarak Grup Yorum tarafından da bir açıklama yapıldı.

Grup Yorum açıklamasında, kapitalizmin yaralarımızı saramayacağı belirtilerek, Köroğlu’nun “Muhannete sardırmayız yaramız /Yaramız kendimiz saranlardanız” sözüne atıf yapıldı.

Örgütlenme ve halkçı çözümler bulma çağrısı yapılan Grup Yorum açıklamasında şunlar vurgulandı: 

’11 Ağustos günü Sinop, Samsun, Bartın ve Kastamonu’da da sel yaşandı. İnsanlarımız hayatını kaybetti, evleri sular altında kaldı, araçları suya gömüldü, selde sürüklendi. Yoksul halkımızın bir göz kondusuna göz dikenler, halkımıza bir kez daha aynı acıları yaşattı.

Her sene yağan yağmurların ardından, yaşanan selle birlikte ölüm haberleri alıyoruz. Halkın evlerinin başlarına yıkıldığını görüyoruz. Öfkeleniyoruz.

AKP faşizmi; kâr uğruna halkımıza ait olan her şeyi satıyor. “Babalar gibi satacağız” dediler, satıyorlar. Biz ölüyoruz, evlerimizi kaybediyoruz. Talan, yağma, soygun düzenini sürdükçe ölmeye devam edeceğiz.

Ölen her canımızın sorumlusu iktidardır. Çünkü HES’lerle, rant projeleriyle talandan, sömürüden vazgeçmiyorlar.

Halkımızın yaşadığı acılar acımızdır. Kapitalizm bizim hiçbir sorunumuzu çözemez, yaralarımızı saramaz. Köroğlu’nun dediği gibi,

“Muhannete sardırmayız yaramız

Yaramız kendimiz saranlardanız”

Sellerin, yıkımların önüne geçmek için örgütlenelim, halkçı çözümler bulalım.

Bu bozuk düzende sağlam çark bulunmaz.

Sosyalizm yaşatır, kapitalizm öldürür.”

Sosyal ağlarda paylaşın