Savcı polisin saldırdığı kadına 9 yıl 4 ay ceza istedi

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul’un Kadıköy ilçesinde maske takmadığı gerekçesi ile iki polisin bir kadına saldırdığına şahitlik etmişti tüm ülke. Bugün saldırıya uğrayan Rana Batı’ya dava açıldı. Savcılığın hazırladığı dosyada Rana Batıya 9 yıl 4 ay ceza istendi. Polisin yaptığı saldırıyı kamera ile görüntüleyen Rana Batı’nın arkadaşı Zeynep K.’ya da 4 yıl 1 hapis cezası istendi…


İddiananede savcılık polisin yaptığı saldırıyı değil saldırıya uğrayan Rana Batı’yı suçlu göstermeye çalıştığı dikkat çekti. Ama suç olarak göstermeye çalışılan davranışlar, ne polisin görüntülerde görüldüğü şekilde saldırmasını haklı çıkartacak, ne de 9 yıl 4 ay ceza istemeyi gerektirecek davranışlar olmadığı biliniyor. Biliniyor çünkü olay anı kameralara yansıdı.


Süleyman Soylu Polisleri Korudu.
Polisin bir kadına müdahale etmesi için bir kadın polis çağırması gerekir. Sadece bu sebepten dolayı da olsa yapılan saldırı sonucu polisler hakkında soruşturma açılması gerekirken mağdur Rana Batu’ya ve olayı görüntüleyen arkadaşa dava açılıyor.
Savcılığın 9 yıl 4 ay istediği Rana Batı’ya saldıran polislerin görüntüleri sosyal medyada yayınlanmasının üzerine gelişen tepki üzerine görevden uzaklaştırılan polisler Süleyman Soylu’nun “bağımsız yargı” ya müdahale etmesi ile tekrar işlerine geri alındı.
İşte savcılığın suç olarak göstermeye çalıştığı ve 9 yıl 4 ay ceza istediği davranışlar;

  • İddianamede Rana Batı’nın maskesini takmasına rağmen polislere küfür ettiğinin öne sürüldü ve güya polis B.S.’nin “neden küfrediyorsun” diye seslendiği aktarıldı.
  • Rana Batı’nın toplumsal yaşamda hakaret anlamına gelen orta parmak işareti yaptığı öne sürüldü.
    -Rana Batı’nın toplumsal yaşamda hakaret anlamına gelen orta parmak işareti yaptığı öne sürüldü.
    Evet bu “suç”lar yüzünden savcı 9 yıl 4 ay hapis cezası iştemiş. Bahsettikleri davranışları ispat bile edemeyen polisler ellerini kollarını sallayarak “görevlerinin” başındalar…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.