Katledilen Gerillaların Cenazeleri 1 Aydır Ailelerine Verilmiyor

Geçtiğimiz ay Dersim dağlarında katledilen 2 TKP/ML TİKKO gerillasının cenazeleri hala morgta tutuluyor.
1 aydır haber bekleyen ailelere ve avukatlarına şu ana kadar bilgi verilmediği öğrenildi.
7-9 Eyül 2020 tarihleri arasında Dersim-Ovacık’ta üç gün boyunca savaş uçakları ve SİHA’lar tarafından gerçekleştirilen bombardıman ve yaşanan çatışma sonucunda Nubar Kod isimli Erol Volkan İldem ve Rosa kod isimli Fadime Çakıl adlı iki TKP/ML-TİKKO üyesi yaşamını yitirmişti.


Herkesin onurlu bir şekilde gömülme, hatıra sembolü olan bir mezara sahip olma hakkı vardır ve bu hak, kanunla yazılı olarak düzenlenmeyi bile gerektirmeyecek kadar doğal ve tartışmasızdır.
Faşizmi katlettiği halk çocuklarının cenazelerine ve ailelerine işkence yapıyor. Onyıllardır katlettiği halk çocuklarını mezarsız bırakmaya çalışan faşizme karşı cenazelerimiz istiyoruz sloganı direnişler yapıldı ülkemizde.


Ayhan Efeoğlu için tüm ülke ve dünya çapında eylemlilikler yapılarak Faşizmin mezarsız bırakma politikası teşhir edilmişti. Katledildiği düşünüldüğü yerlerde ve katili özel harekatçı Ayhan Çarkın’ın ifadelerinden tespit edilen noktalarda kazılar yapılmış Ayhan Efeoğlu’na ait olduğu düşünülen giysiler bulunmuştu.


Kardeşinin Cenazesi İçin Ölüm Orucuna Yattı


Gerilla şehidi Ali Yıldız’ın ağabeyi Hüsnü Yıldız Dersim’de 62 gün bir direniş hayata geçirdi. 45 gün açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Hüsnü Yıldız ülke tarihinde ilk kez kardeşi ile birlikte katledilen gerillaların koyulduğu toplu mezarı açtırdı. 17 PKK gerillası ve 1 DHKP-C gerillası Ali Yıldız’ın cenazesi Çemişgezek’te bir jandarma karakolunun 150 metre uzağında bir çukura gömülmüş olduğu ortaya çıkarak hem Hüsnü Yıldız kardeşi Ali Yıldız’ın kemiklerin ulaştı ve bir toplu mezarlık resmen açığa çıkarıldı.


70 Yaşında Dersim Seyit Rıza Anıtının Önünde AKP Faşizmine Karşı Evlatlarının Cenazesini İstedi ve Aldı.
Dersim merkez ile Hozat ilçesi arasındaki bölgede bulunan Çat Deresi’nde, 7 Kasım 2016’da yapılan hava saldırısında hayatını kaybeden, aralarında oğlu Murat Gün’ün de bulunduğu 11 DHKC gerillasının cenazelerini istemek için Dersim’de bir direniş daha yapıldı. Bu sefer evladının cenazesini isteyen 70 yaşında bir babaydı. Sadece kendi çocuğunun değil “onların hepsi benim evladım, hepsinin cenazelerini istiyorum” diyerek açlık grevi yaptı.

İlerlemiş yaşına bakmadan “bizi köksüz, mezarsız bırakmak istiyorlar” diyerek köksüz mezarsız bırakılamayacaklarını gösterdi Kemal Gün 91 günlük açlık grevi direnişi ile.
122 parça kemik de olsa evlatlarının cenazelerini katillerine bırakmayarak geleneğin sürdürücüsü oldu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.