Yoksula Uzaktan Eğitim Çok Uzak… Erişmiyor!

Korona saldırısı ile gündeme gelen internet aracılığı ile uzaktan eğitim adı verilen EBA 6 milyon öğrenciye ulaşmıyor.
Yoksul halkın internet ödeyecek maddi durumunun olmamasından, köylerde internet için gerekli alt yapının olmamasına kadar, ancak devletin çözebileceği sorunlardan dolayı milyonlarca öğrenci uzaktan eğitimden yararlanamıyor.


Bugün evinde internetin çekmediğinden dolayı, çekmesi için çatıya çıkmayı çare olarak gören 8 yaşındaki Çınar Mert çatıdan düşerek hayatını kaybetti.
AKP faşizminin adaletsizliği halkı her yerde buluyor.
Eğitim zengine hak!


Bilgisayar, internet… ülkemizde bunları alabilmek için bir emekçinin zaten zor olan hayatı işkenceye dönüyor. Ve büyük çoğunluğu zaten alamıyor.
Konya’da ise bir öğretmen çift internet üzerinden canlı ders verdikleri sırada çocukları balkondan düştü ve hayatını kaybetti.
Vahşi kapitalizmin en acımasızca işlediği ülkemizde hiç bir konuda eşitlik yok. Eğitim her anlamı ile emekçi halka lüks iken artık uzaktan eğitim almak zorunda olan kesim için artık ulaşması imkansız hale gelmiş durumda.

AKP’nin bulduğu hiç bir çözüm halkın sorunlarına derman olmuyor, aksine sorununu büyütüyor, hayatını daha da zorlaştırıyor.
Parasız eğitim istemek ve bunun için mücadele etmek artık çocuklarımızın geleceği için mecburi. Aksi takdirde halka düşman bu düzenin halkın sorunlarını çözeceğini düşünmek boş hayal kurmak demektir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.