Sarkozy’e Kaddafi’den Para Alma Davası…İBRETLİK BİR DAVA…

Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy hakkında, 2007’de cumhurbaşkanlığı seçim kampanyasında, Kaddafi’den para aldığı gerekçesiyle dava açıldı.

Sarkozy hakkında, 2018’de

“seçim kampanyasını illegal olarak finanse etmek”

“kamu parasını kullanmak”tan dolayı soruşturma açılmıştı. Bugün AFP’de 16 Ekim tarihli yer alan habere göre, bu soruşturmanın davaya dönüştürüldüğü açıklandı.

Sarkozy, “suç örgütü kurmaktan” dolayı suçlanıyor. Suçlamanın bu yönde sürdürülmesi, Sarkozy’nin etrafındaki ekibine yönelik dava açılmasını da gündeme getiriyor. Paranın – ki bazı basın yayın organlarında 50 milyon eu. Civarında olduğu belirtiliyor. Libya’dan Sarkozy’nin danışmanlarından Thierry Gaübert tarafından alındığı belirtiliyor.

Aslında “Olağandışı” Birşey Yok!

Tüm emperyalist ülkelerde ve yeni-sömürgelerde, seçimlerin finanse edilmesinde, bir açık kaynaklar, bir de örtülü ve dolaylı kaynaklar vardır. Sistem böyle kurulmuştur ve böyle işler.

Burjuva partiler ve başkan adayları, büyük tekellerden, mafya gruplarından, basın tekellerinden, yeni-sömürgelerdeki ilişkilerinden.. Kısacası bir çok kanaldan doğrudan veya dolaylı, açık ve örtülü destekler alırlar.

Emperyalistler o gün Kaddafi’den büyük miktarlarda para alındığını bilmiyorlar mıydı? Kaddafi’nin ne kadar Fransa politikası içinde olduğunu o zamanlarda sağır sultan bile biliyordu.

Bu dava, iç çelişkiler ve hesaplaşmalar nedeniyle açılmış bir davadır. Değilse, Sarkozy’e özgü bir durum yoktur.

Kaddafi’nin Tarihi Yanılgısı

Burada akla gelecek bir diğer soru, Kaddafi’nin neden Sarkozy’e bu kadar para verdiğidir.

Kaddafi, etrafındaki emperyalist kuşatmayı yarmak için, yine emperyalistlerle uzlaşma yolunu seçme hatasına düşmüştü.

Kaddafi, açık ve örtülü, emperyalist politikacılara, devletlere kendi ülkesinin zenginliklerini aktardı. Bunu en çok da, yanına çekmek istediği Fransa’yla ilişkilerinde yaptı.

Fakat tarihin acı bir dersidir ki; NATO kararıyla Libya’yı ilk bombalayan uçaklar, Fransız uçaklarıydı. Hava saldırılarının çoğunu Fransız ordusuna ait uçaklar yaptılar. Libya halkının emeğinin ürünü olan paralar, havadan yağan bombalar olarak döndü Libya halkına.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.