Sancar: Katilin amacı katliam yapmaktı

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, İzmir’deki kanlı saldırıya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bugün parti binamızda 40 kişinin katılacağı bir toplantı vardı. Son anda iptal oldu. Katilin amacı katliam yapmaktı” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, saldırıya ilişkin açıklamalarda bulundu. Katilin amacının daha kanlı bir saldırı yapmak olduğunu belirten Sancar, siyasi partilere de bir araya gelmek için çağrıda bulundu.

Sancar’ın açıklamalarında satır başları şöyle:

“Bugün parti binamızda 40 kişinin katılacağı bir toplantı vardı. Son anda iptal oldu. Katilin amacı katliam yapmaktı.”

“Saldırıdan iktidar ve küçük ortağı MHP sorumludur.” 

“Bir kaos planı, iç çatışma hesabı devreye sokulmuştur. Biz bunun farkındayız.” 

Mithat Sancar’ın yaptığı açıklamadan AKP faşizminin bir katliam girişiminde bulunduğu ortaya çıkıyor. Partide yapılacak toplantının istihbaratını alan faşist katilin katliam girişimi toplantının iptal olması ile gerçekleşmedi. Toplantı iptal edilmeseydi belki bir çok insan katledilecekti.

Olayın detaylarının belli olmadığı şu saatlerde, bazı kaynaklardan saldırıyı gerçekleştirenin bir kişi değil 3 kişi olduğuna dair bilgiler paylaşılıyor…

Mithat Sancar yaptığı açıklamada şöyle seslendi:

“Demokrasi ve muhalefet çevreleri bu mücadeleyi sadece HDP’ye bırakırsa, bu, kaos planı sahiplerini sevindirir.” 

“Buradan çağrı yapıyorum; Meclis’te bulunan ve bulunmayan bütün siyasi parti başkanları en kısa zamanda bir araya gelelim. Ortak tutumu Türkiye halklarına hep birlikte gösterelim.”

Sosyal ağlarda paylaşın