Salih Müslüm: ‘Hiç Amerikan askeri ölmedi, biz 11 bin şehit verdik’

ABD emperyalizminin Suriye’deki varlığını pekiştirmek amacı ile Türkiye ordusu ile yaptığı işbirliği sonucu ABD ile iş yapan ve PYD eş başkanı Salih Müslüm çarpıcı açıklamalarda bulundu. PYD’nin ABD’nin çıkarları için savaştığının itirafı anlamına gelen açıklamaların en dikkat çeken kısmı ise ‘Hiç Amerikan askeri ölmedi, biz 11 bin şehit verdik’ cümlesi idi.

“Sayın Trump ‘Para, silah verdik’ diyor. Burada kaç Amerikan askeri öldü? Hiç. Biz 11 bin şehit verdik. 

Suriye SDG mezarlığı

ABD emperyalizminin sözcüleri PYD ile Suriye’yi işgal ederken hiç asker kaybı yaşamadıklarını her fırsatta dile getiriyordu. Ve bunu başarı olarak yansıtıyorlardı. Zira bundan önceki işgal tecrübelerinde binlerce amerikan askeri kaybetmişti ABD .

Emperyalis haydut ABD’nin başkanı Trump’ın PYD’ye para ve silah verdiklerini dile getirdiği açıklamaya içerlenen Salih Müslüm konuşmasının devamında ise şöyle dedi :

11 bin şehit mi yoksa senin verdiğin silahlar, paralar mı? Silahları verdin ama zaten bunları DAEŞ’e karşı savaşta kullanıyoruz. Amerikalılar kaç şehit verdi? Bunu Irak ve Afganistan’la karşılaştırsın.”

ABD emperyalizminin sözcüleri Suriye politikalarının başarılı olduğunu ispatlamak için hiç ABD askerinin ölmemesi ile övünüyorken Salih Müslüm ise bak biz senin çıkarların için 11000 kürt gencini feda ettik diyor ve ekliyor: 

Bunu Irak ve Afganistan’la karşılaştırın.”  

Bu cümlede Kürt halkının çıkarı, kurtuluşu değil ABD adına Suriye’nin işgali var. Demek istenen şudur: “bak ABD, bundan önce Irak’ı işgal ettin, Afganistan’ı işgal ettin binlerce asker kaybettin. Burada Suriye’yi PYD’yi kullanarak işgal ettin ve tek bir askerin ölmedi. Kürt gençleri senin çıkarların için ölüyor burada…”

Ama ABD emperyalizminden vefa beklemek boşuna. Çıkarları için milyonlarca insanı katletmekten çekinmeyen ABD emperyalizmi, çıkarları gereği PYD’yi kullanmaktan vazgeçip Türkiye ordusu ile yoluna devam etmek isteyebilir.

PYD’nin Suriye’deki varlığı nasıl ki ABD içinse (ki bunu kendileri açıkça dile getiriyorlar), Türkiye ordusunun da Suriye’nin herhangi bir yerindeki varlığı ABD için olacaktır. O yüzden ABD çıkarı gereği PYD’yi de satar. 11000 kürt genci için vicdan azabı çekmesini bekleyenler boşuna beklerler.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.