Irak’ta yaşananlara dikkat çekmek için Paris’te Açlık Grevine başladı!

Geçtiğimiz haftadan beri Irak’ta hükümetin uygulamalarına karşı halkın eylemleri devam ediyor. Eylemlerde halkın üzerine ateş açılması sonucu şana kadar onlarca kişi yaşamını yitirirken, binin üzerinde ise yaralının olduğu aktarıldı. Irak’ta yaşanan işbirlikçi hükümetin uygulamalarına karşı Fransa’nın başkenti Paris’te yaşayan şair, sanatçı Iraklı Hanna Soud açlık grevine başladığını duyurdu.

Hanna Soud ile eylemine ilişkin yaptığımız görüşmede eylemine ilişkin şunları söyledi; “Ülkemiz işgal edildi, halkımız katledildi, işkencelerden geçirildi. Ben halkımızın yaşadığı sorunları dile getirmek için Arapça şiirler yazıyorum, yazılar yazıyorum, bir filmde oyuncu olarak yer aldım...Halkım orada açken, çile çekerken, ben burada sesiz kalamam. Gençlerimiz yoksulluk ve sefalet içinde yaşamakta Irak’ta. Irak’ta şu an durum vahim. Şiddet her geçen gün tırmanmakta. Büyük felaketler yaşanmakta. Sanki Irak’ın sonu gelmekte! Sizlerin aracılığıyla Irak’ta yaşanan bu vahşete değinerek, tüm dünyaya sessizimi duyurmak istiyorum. Tüm dünya yaşananlar karşısında, sessizliğini korumakta. Irak’ta halk sokaklarda, sokaklar yanıyor, insanlarımız ölmekte. Bende bu sessizliği bozmak ve halkımızın sesini burada tüm dünyaya duyurmak için açlık grevine başladım. Açlık grevi eylemimi gücüm yettiği yere kadar götüreceğim. Gerekirse bu uğurda ölürüm. Zaten halkımız her gün ölmekte. Ben eğitimimi burada gördüm, evliyim çocuklarım var. Irak halkı içi ölümü göze almaktayım. Geçtiğimiz Temmuz ayında tüm dünyadaki kanserli kadınlarla dayanışma amacıyla da saçlarımızı kazıtmıştım. Kanserli kadınlarla dayanışma amacıyla bu eylemimi yapmıştım. Bugün ise bedenimi açlığa yatırarak Irak halkıyla, halkımla dayanışma içindeyim. Irak’ta yaşananlar karşısında sesiz kalmayalım! Katliamlar karşısında sesiz kalmayalım.”



Iraklı Hanna Soud’i ve Iraklılar geçtiğimiz Pazar günü Fransa’nın başkenti ve Eyfel Kulesi’ne yakın alanda düzenledikleri miting ile emperyalizmin uşağı Irak hükümetinin uygulamalarını proteste etmişti.


Dogan Presse Agence
www.doganpresse.org

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.