Kendilerine yönelince: “Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen bir kişinin iftiralarından ibaret”

Genelde Alevi vatandaşları almıyorlardı

FETÖ üyeliğiyle yargılanan ve beraat eden Bakırköy Adliyesi Adalet Komisyonu üyesi eski hâkim Murat Özkan etkin pişmanlıktan yararlanmak için ifade verdi.

Bakırköy Adalet Komisyonu olarak adliyeye sürekli memur alımı yaptıklarını söyleyen Özkan, “Hatta bazen İstanbul dışındaki illerin memur alımını da biz yapıyorduk. Bu memur alımları sırasında komisyon başkanımız Orhan Gödel’e listeler geliyordu. Bu listelerin Adalet Bakanlığı’nda Personel Genel Müdürlüğü’nde görev yapan Ünal Bozdağ’dan geldiğini düşünüyorum. Hatta bu listelere ‘Ünal’ın listeleri’ denirdi. Genelde Ünal Bozdağ kâtip alımları için liste gönderirdi. İnfaz koruma memurları alımlarında ise Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğünde görevli olan Sefa Mermerci’den liste gelirdi. Bu listelerdeki isimler nasıl oluşturulurdu bilmiyorum. Ancak şuna dikkat ediyorlardı. Genelde Alevi vatandaşları almıyorlardı” dedi.

ESKİ BAKAN BEKİR BOZDAĞ’DAN AÇIKLAMA

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı ve AKP Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Eski Hakim Murat Özkan’ın ifadelerinin bulunduğu haberlere ilişkin olarak şu ifadeleri kullandı:

“Şahsımı ve kardeşimi hedef alan iddialar etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen bir kişinin iftiralarından ibarettir.”

Tabii ki Bekir Bozdağ tabii ki. Bir itirafçının iftirada menfaatinin olduğunu çook iyi bilirsiniz siz. Zaten bu yüzden itirafçıları devrimcileri veya rakiplerinizi içeri atmak için kullanırsınız her türlü. Ama itirafçı sizlerle ile ilgili ifadelerde bulunduğunda hemen onun iftiracılığını keşfedersiniz ve « etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen bir kişinin iftiralarından ibaret » olur değil mi ? Erdoğan ve hükümetiniz ile ilgili itiraflarda bulunan Rıza Zerrab’ın da benzeri itirafları ile tutuştuğunuzda aynı şekilde feveran etmiştiniz.

Siz ile ilgili yapılan itirafların ispatı açık seçik. Hemen o dönem işe alımlara bakılır, eğer Aleviler işe alınmışsa konu kapanır. Ama belli ki iftira değil.

Ama bakın Mustafa Koçak 96 gündür ölüm orucunda. Neden mi? Hiç bir şekilde ispatlanmamış, kanıtlanmamış bir itirafçının “köftecide bana söylemişti, detaylarını bilmiyorum” ifadesi ile ağırlaştırılmış müebbet cezası verildi. Buna ne diyorsunuz? Bir şey diyemezsiniz.

Ama söz konusu size yönlenmiş suçlama olunca mağduru oynarsınız. İkiyüzlülüğünüze ve pişkinliğinize de pes doğrusu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.