Kürtçe serbest ama…

Bu gün kürt halkının ulusal hakları ile ilgili söylenen yalanların en büyüğü “kürtler de istedikleri gibi özgürce yaşıyor” yalanı. Kürtler yaşıyor ancak özgürce yaşamadığı kesin. Dilleri ile ilgili de söylenen yalanların en başında “kürtçe yasak değil, devlet kürtçe tv açtı. Daha ne olsun?” yalanı.

Gel gelelim sürekli kürtçe konuştukları için veya kürt sembolleri olan bir elbise, bir şapka yüzünden linç saldırıları gündeme geliyor. Amed sporlu olmak bile bugün linç saldırısına maruz kalma sebebi bir çok şehirde.

Mevsimlik işçiler linçe uğruyor. Devletin yaptığı en ufak şoven açıklama veya estirilen bir provokatif hava kürtlere yapılan saldırıları gündeme getirebiliyor.

Son haftalarda sadece kürtçe konuştuğu için insanlar dövüldü, linç girişimine maruz kaldı.

Bir şarkıcı kürtçe şarkı söylediği esnada mikrofonu kapatılıyor polis tarafından,

dodan ozer
Şarkıcı Dodan Özer’in Batman’da bir kafede “Ey Dilbere” türküsünü söylerken, mekana gelen polisler tarafından “Kürtçe türkü yasak olduğu” gerekçesiyle elinden mikrofonun alındı

Bir otobüs şoförü kürt olduğu için 4 polis tarafından dövülüyor,

Esenler Otogarı’nda bir otobüs firmasında şoför olarak çalışan Mehmet Çimen isimli yurttaşın Kürt olduğu için 4 polis tarafından dövüldü

Bir Amed spor taraftarı “kürt müsün” diye sorulan soruya evet cevabını verinci dövülüyor,

amedspor taraftarı linç
Amedspor Sarıyer maçına giderken yolu kesilen Mehmet A.K isimli Amedspor taraftarı, ‘Kürt müsün?’ sorusuna ‘Evet’ cevabı verince Sarıyer taraftarları tarafından linç edildi.

Bir genç kürtçe slogan attığı için gözü dönmüş bir kaç kişi tarafından linç edilirken kamera ile de çekerek canlı yayın yapıyorlar.

Sosyal medyada yayınlanan İstanbul’da olduğu anlaşılan bir videoda Kürt bir gence linç saldırısı gerçekleştirildi

Ve bu saldırılar için yapılan hiç bir soruşturma, gözaltı yok.

Kürtçe serbestisi de diğer haklarda olduğu gibi sadece kağıt üzerinde. Yasalara göre işkence de yasak ama polis kameraların önünde her gün işkence yapıyor. Ve polise dava açılmadığı gibi işkence yaptıkları insanlara kendilerini darp ettikleri iftirasını atarak dava açıyorlar…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.