Rütbeli 4 Asker 80 Kg Esrar ile Yakalandı

Lice Jandarma Karakol Komutanı olmak üzere 4 rütbeli asker bir yol kontrolünde yakalandı. Arabalarında 80 kg esrar yakalanan askerler gözaltına alındı.

Sur ilçesine bağlı Mermer karakoluna bağlı jandarmalar tarafından yapılan kontrolde 3 uzman çavuş 1 de Lice ilçe merkez jandarma karakolu komutanının bulunduğu araçta 80 kg esrar ele geçti.

Uyuşturucunun devlet eli ile yapıldığı buna benzer olaylar ile bir çok kez ıspatlandı. Bu askerler yakalandılar diye tutuklanılacakları, ya da her hangi bir cezaya çarptırılacakları düşünülmesin. “terörle mücadele eden şerefli Türk askerinin böylesi bir suçlama ile anılması” düzen sahiplerinin hiç hoşuna gitmez.   AKP’nin 2016’dan beridir bölgede sokağa çıkma yasakları ve olağanüstü hal uygulamaları ile binlerce Kürt öldürülmüştü. Devlet katliam yapmakla yetinmiyor, direk askeri ve polisi eli ile uyuşturucuyu yaygınlaştırarak halkı yozlaştırmanın hesabını da yapıyor. Bu yüzdendir ki uyuşturucu ile yakalanan askerler yakalandıkları miktar ne kadar olursa olsu “içiciyim” deseler bile serbest bırakılırlar. (bunun örneği geçtiğimiz aylarda yaşanmıştı)

Hem Kürt halkını teslim almak, Sur, Cizre, Nusaybin, Şırnak gibi bölgelerde yaptığı katliamların yanında, bölgede yaşayan halkı göçe zorlayarak halkın evini barkını toprağını elinden almak  için halkın direnen dinamiklerinin de yok edilmesi çok önemli. Tabi bu noktada halkı uyuşturucu, kumar, içki ile yozlaştırmaya ihtiyaç duyuyorlar.  Her yakalanan uyuşturucu kaçakçısının ya bir kaçının yada bu örnekte olduğu gibi tamamının asker polis olması bu yüzden. Yani o kadar çok asker polis uyuşturucu kaçakçılığı yapıyor ki neredeyse bu işi yapan sivil yok. E hal böyle olunca da devlet bazen yanlışlıkla da olsa devleti yakalayabiliyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.