Putin: Suriye’de, ABD kontrolündeki bölgeden gelen militanları yakaladık

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye’de ABD’nin kontrol ettiği El Tanf bölgesinden Rus üslerine saldırı amacıyla Şam’ın kontrolündeki bölgelere geçen militanları yakaladıklarını açıkladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile çarşamba günü yapacağı ikili görüşme öncesinde Amerikan basınına konuştu. Rusya’nın istikrarsızlık yarattığı ve öngörülemeyen eylemlerde bulunduğu yönünde Biden’dan gelen suçlamayı reddeden Putin, “Uluslararası ilişkilerde en önemli değer öngörülebilirlik ve istikrardır. Ve bu, ABD’deki ortaklarımızdan son yıllarda görmediğimiz bir şey” dedi.

Dünya halklarının baş düşmanı ABD’nin yeni başkanı, Biden’ın, Rusya’ya “öngörülemeyen eylemler”  söylemi, ABD’nin hem Suriye’de hem tüm ortadoğuda dökülen kanın sorumluluğunu gizlemek için olduğu çok açıktır. Suriye’de hala kan dökülüyor ve insanlar yerlerinden yurtlarından ediliyorsa bunun baş sorumlusu ABD emperyalizmidir. IŞİD, ÖSO, El Nusra gibi örgütleri besleyerek yüzbinlerce insanın kanını akıtan katil ABD bugün amacına ulaşmak için çeşitli örgütleri kullanmaya devam ediyor. Putin’in açıklama bunun doğruluğunu bir kez daha ispatlıyor.

Putin kapsamlı söyleşide, Suriye konusunda da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rusya lideri, Suriye’de ABD kontrolündeki El-Tanf bölgesinden gelen ve Rus üslerine saldırı planlayan militanların yakalandığını belirtti. Putin, bu militanların ‘Rus askeri tesislere yönelik belirli görevi’ yerine getirme amacıyla Suriye ordusunn kontrolündeki bölgeye sızdığını ancak Rus askerler tarafından yakalandığını söyledi.

Rusya Başkanı, insani yardım geçişleriyle ilgili soruya da, İdlib bölgesindeki çetelerin hâlâ insanları soyduğunu, öldürdüğünü ve tecavüz ettiğini belirterek, “Ve onlara hiçbir şey olmuyor” ifadelerini kullandı.

Sosyal ağlarda paylaşın