AKP’yi eleştirmek provokatörlük, direnmek teröristlik !!!

AKP Rize İl Başkanı İshak Alim, hükümetin çay alım politikalarını eleştirenlere, İkizderelilere destek verenlere açtı ağzını yumdu gözünü. Ne provokatörlüklerini bıraktı ne teröristliklerini…

AKP Rize İl Başkanı İshak Alim, Rize’de yerel gazetecilerle bir araya geldiği basın toplantısında hükümetin ÇAYKUR’da uyguladığı çay alım politikalarını eleştirenlere ve İkizdere’de taş ocağına karşı mücadele edenlere tepki gösterdi ve her ikisinin de “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı yapıldığı” kehanetinde bulundu !

Çay üreticilerinin kota ve kontenjan uygulamasına tepki gösterenleri ‘seyyar provokatörler’ diyen AKP il Başkanı’nın dünya görüşü Erdoğan’a kulluk olduğundan, iktidarlarına yönelik eleştiri, eylem, direniş yapanlara hemen “provokatör” yaftası yapıştırıyor.

Yani AKP İl başkanı halka aç kalın, sürünün, emeğinizin hakkını almayın ama asla direnmeyin diyor. Hakkınızı aramayın, AKP’ye, hele hele Erdoğan’a sümme haşa tek laf etmeyin diyor. Sesini çıkartana, direnene, eylem yapana provokatör, terorist diyor, mafyacı, çeteci, hırsız, katil, tecavüzcü AKP iktidarının il başkanı.

Devletin çay alım politikalarına karşı geçtiğimiz haftalarda çay üreticilerinin tamamına yakını artık isyan etme noktasına gelmişti.

Çay taban fiyatı beklentisi 5 tl iken AKP’nin açıkladığı 3.87 TL’lik taban fiyat açıklamasının üzerine bir de kota uygulaması getirilmesi çay üreticilerinin eylemlerle sokağa çıkmasına neden olmuştu. Dönüm başına 17 kg çay alınacağını açıklamasının üzerine halk Çaykur önünde günlerce süren eylemler gerçekleştirdi. Çayını satamayan çay üreticisini özel sektörün kan emicileri ellerini kovuşturarak bekliyor. Onların fiyatı : 2,50 !

İkizdere köylüsü doğasını, derelerini korumak için aylardır direniyor. Bin yıldır yaşadıkları toprakların sahipleri taş ocağı istemedikleri için, doğalarının zehirlenmesini, ormanların yokedilmesini istemiyorlar. Ancak tüm ülkeyi tekellere peşkeş çekmekte yeminli AKP-Erdoğan iktidarı halkın taleplerini yerine getirmek yerine, jandarması, askeri polisiyle halka saldırıyor.

Bölgede direniş yapanlara terörist derken ispatı da şu : “Kalkıp HDP milletvekili geliyor oraya, neden? PKK ormanları yaktı. Neden oralara gidip ormanların yakılmasına karşı çıkıp ses çıkarmadılar? Hakkâri barosundan avukatlar geliyor. Önce Kalkandere Cezaevi’nde teröristleri ziyaret ediyorlar. Ondan sonra İkizdere’ye gidip taş ocağına çıkanlara destek veriyorlar. Bu tablo olayı net bir şekilde ortaya koyuyor zaten” .  Nasıl zeka ! Büyük oyunu görmüş AKP il başkanı.

Sosyal ağlarda paylaşın