18 YILDIR HALKIN KANINI EMEREK, CANINA, MALINA KASTEDEREK İKTİDARDA OLAN AKP FAŞİZMİNİN SUÇLARI:

-AKP’nin iktidara geldiği 2002’de Türkiye’nin dış borç toplamı (IMF dahil) 131 milyar dolarken 2020’de 435 milyar dolara yükselmiş… Cumhuriyet’in kurulduğu 1923’ten 2002’ye yani AKP iktidarına kadar geçen 80 yıllık süreçte Türkiye’nin borcu 131 milyar dolarken, 2002’den bugüne,18 yılda, 3 katına çıkarıldı. Toplam olarak 304 milyar dolar arttı! Özel sektöre borç ise 2002’de rakam 44 milyar dolar, 2020’de 248 milyar dolar! Yani 18 yılda 204 milyar dolar artmış! AKP faşizmi bu borcun faturasını halkımıza ödetti ve ödetmeye devam ediyor.

-AKP faşizminin yağma, talan, rant ekonomisi nedeniyle Türkiye sulak alanlarının yüzde 60’ını, mercan resiflerinin yüzde 50’sini kaybetti. Denizlerimiz, nehirlerimiz tarihinde olmadığı kadar kirlendi. En önemli ekosistemlerden olan mercan resiflerinin yüzde 50’si yok oldu.

– AKP döneminde üniversite mezunu işsiz sayısı ülke tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. Gençliğin yüzde 27’si işsiz. Her 4 gençten biri işsiz. Her 5 işsizden biri üniversite mezunu.

– AKP iktidarı döneminde özellikle bonzai başta olmak üzere sentetik uyuşturucu kullanımı ve uyuşturucudan ölüm oranları korkutucu boyutlara ulaştı. Türkiye’de uyuşturucu kullanım yaşı 12’ye, uyuşturucudan ölüm yaşı ise 14’e düştü. Uyuşturucu kullanım oranı 2008-2013 yılları arasında yüzde 800’e varan oranda arttı. Uyuşturucudan ölen sayısı 928 oldu.

– AKP iktidarının ilk 10 yılında, fuhuş 4 kat, fuhuş suçları yüzde 220 oranında arttı. Seks kölesinin sayısı 3 kat artarak 300 bini buldu. Çocuk istismarı 3 kat arttı. Kadına şiddet ve öldürülen kadın sayısı 66 iken yüzde 1400 arttı.

– Devlet eliyle oynatılan sanal kumarlarda Türkiye 1 milyar dolarlık hacimle dünya üçüncüsüdür. Türkiye’de 2 milyon insan sanal kumar bağımlısı haline geldi.

-18 yıllık AKP iktidarında, rant üzerinden yürüyen ekonomik kriz, pandeminin yıkımıyla birlikte yoksulluktan açlığa dönüştü. Sokaklarda çöp kutularından, pazar artıklarından yiyecek arayanların sayısı katlanarak arttı. Bir yanda bu derin yoksulluk varken diğer yandan da Borsa İstanbul, Telekom, TÜRKSAT, TURKCELL, TMSF, RTÜK, KARDEMİR, kamu bankaları, BOTAŞ gibi pek çok kamu kurumlarının yönetim kurullarına atanan AKP yandaşlarının, on binlerce lira ‘huzur hakkı’ aldıkları, hatta kimi bürokratların 3-4 ayrı yönetim kurulu üyeliğinden 100-200 bin lirayı bulan gelir sağladıkları Sayıştay raporlarıyla da kanıtlandı.

-Hazine ve ülkenin yer altı ve yer üstü kaynakları bir avuç yandaş firmanın yağmasına açılıp, milyar liralık vergi borçları affedilirken, çiftçinin, esnafın, küçük üreticinin kapısına haciz memurları dayandırıldı.

-Türkiye tarihinin en büyük yağma, talan ve yolsuzluklarına imza atan hırsız AKP iktidarı “128 milyar dolar nerede?” sorusunu soran her kesime ‘cumhurbaşkanına hakaret’, olmadı ‘pandemi önlemlerinin ihlali’nden soruşturma açtı.

– AKP faşizmi halkın seçtiği onlarca HDP’li belediye başkanlarını görevden alıp kayyum atarken AKP’li belediyelere her türlü yolsuzluğun yolu açıldı. AKP’li belediye başkanları gri pasaport verme yetkisini kullanarak ‘insan kaçakçılığı’ yaparak büyük servetler edindi. Elazığ’dan Balıkesir’e, Van’dan Burdur’a, Malatya’ya çok sayıda AKP belediyesinin ve bazı yerel yöneticilerin bu organize kaçakçılıkla bağlantılı olduğu ve kişi başı 7 bin avro karşılığında Almanya’ya organize biçimde binlerce kişiyi kaçırdıkları ortaya çıktı.

– AKP döneminde tutuklu ve hükümlü sayısı yüzde 500 arttı. Ceza infaz kurumlarının kapasitesi öğrenci yurtlarının kapasitesinden on kat fazla arttı. Cezaevlerindeki yatak sayısı 2018-2019 döneminde yüzde 10 artarken aynı dönemde öğrenci yurtlarının kapasitesi yalnızca yüzde 1,24 oranında yükseldi.

AKP FAŞİZMİNİN YAĞMASINA, TALANINA, KARŞI HALK MECLİSLERİNDE BİRLEŞELİM, SAVAŞALIM, KAZANALIM!

Sosyal ağlarda paylaşın