Boğaziçinde Provokasyon

Boğaziçi öğrencileri Boğaziçi Dayanışması Twitter hesabından  tutuklanan iki öğrenci ve ev hapsı alan diğer iki öğrenci için eylem yapacağını duyurmuştu.

Eylem 1 Şubat Pazartesi  saat 17:00’de Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapısında olacak. 

Kendisini, Anadolu Gençlik Derneği İstanbul Şubesi Üniversite Komisyonu Resmi Twitter Hesabı’ olarak tanıtan 4Fakülte isimli bir hesaptan Boğaziçi öğrencilerin eyleminin aynı saati ve yerine “Dursun Bu Hayasızca Akın” ifadeleriyle eylem çağrısında bulundu.

Anadolu Gençlik Derneği’ne ait sayfada resmen ‘müslümanlara’ çağrı yapıldı. Nafi Baba Camisi’nde yapılacak buluşma ve kılınacak namazın ardından Boğaziçi Üniversitesi’ne yürüyecekleri duyuruldu.

Provokatör çağrı şu şekilde, “ikindi namazını eda ettikten hemen sonra Nafi Baba Camii önünde toplanıp Boğaziçi Üniversitesi Güney Kapısı’na yürüyüp, basın açıklaması gerçekleştireceğizMalum güruha karşı duruşumuzdan asla taviz vermeyeceğimizi ve değerlerimizi hedef alan her hareketlerinin karşısında daha güçlü duracağımızı yeniden ilan ediyoruz.”

Çağrıya tepki gösteren öğrenciler, akademisyenler ve yurttaşlar, “Provokatörler iş başında” yorumu yaptı.

Provokasyon, tahrik, kışkırtma. 2 Temmuz 1993. Sivas Katliamı. Türkiye’de siyasal İslamcı karanlığın bilfiil içinde olduğu bir katliamdı. Katliam boyunca atılan sloganlar laikliği, demokrasiyi, sanatı, çağdaşlığı, iyiliği, güzelliği, bir bütün olarak insanlık değerlerini doğrudan hedef almıştı. 33 AYDIN ve SANATÇI, “Kanımız aksa da zafer İslam’ın” denilerek katledilmişti. 

28 YIL SONRA BUGÜN

Yine Provokasyon

Yine Tahrik 

Yine Kışkırtma

Yine devlet ve yandaşlarından alenen dini duygular kullanılarak meşru olan Boğaziçi Direnişi hedef gösteriyor.  

İçişleri Bakanı: sapkınlar diyor 

Kayyum olarak atanan rektör Melih Bulu: Bir grup kendini bilmez… İslamiyetin kutsallarına saldırı… Bu şuursuz saldırı.. diyor

Boğaziçi Direnişi bitirmek isteyen faşist iktidar ve yandaş medyası alenen provokasyon, tahrik ve  kışkırtma yaparak, bilinçli olarak direnişi saptırmaya çalışıyor.

Sosyal ağlarda paylaşın