Ankara Üniversitesi Öğrencileri: “Üniversitelerimizi Sermayeye Peşkeş Çeken İktidar!”

Bugün Ankara Üniversitesi öğrencileri, AKP şefi Erdoğan, onun İçişleri Bakanı Soysuz Süleyman, faşist medya, BİSAK ve AKP’li çevreler tarafından hedef gösterilerek tutuklanan 2 Boğaziçi öğrencisi ve ev hapsi alan diğer 2 öğrenci için Eğitim-Sen Ankara 5 Nolu Şube binasında basın toplantısı gerçekleştirdi. 

YDG’li Büşra Zehra Gerçek, öğrencilerin dini değerler bahane edilerek tutuklandığına vurgu yaparken“Bizler biliyoruz ki bu tutuklamalarla direnişimiz kırılmak isteniyor. Yaşananlar LGBTİ+ bireylere açık bir saldırıdır. Bu süreçte LGBTİ+ bireylere yöneltilen nefret söylemleri artmıştır. Bu durum İstanbul Sözleşmesi iptal edilsin boyutuna kadar gelmiştir” diye ekledi.

Basın toplantısında kayyum rektör Melih Bulu ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Boğaziçi direnişinde öğrencilerin alenen hedef gösterdiğini belirti. 

Gerçek konuşmasında ‘KAMPÜSLERİMİZİ SİZE, ATANMIŞ REKTÖRLERE BIRAKMAYACAĞIZ’

Bulu’nun attığı twit ve söylemleriyle de Boğaziçi Üniversitesi’ne rektör olamayacağını gösterdiğini ifade etti ve AKP iktidarı döneminde üniversitelerin özerkliğinin ortadan kaldırılmak istendiğini vurguladı. 

Gerçek, konuşmasını şöyle devam etti: “Üniversitelerimizi sermayeye peşkeş çeken iktidar bu süreçte hocalarımızı KHK’larla uzaklaştırmış, bizleri baskı altına almaya çalışmıştır. Söz-yetki-karar hakkını kullanmak isteyen bizlerin meşruiyetini yalan bahanelerle terörize etmeye çalışmıştır. Boğaziçindeki arkadaşlarımız tutuklanması bütün üniversite öğrencileri ilgilendiren bir konudur. Arkadaşlarımızı yalnız bırakmayacağız, bundan sonrası bizde. Üniversitelerden uzaklaştırılması gerekilen kişiler nefret söylemi üreten sizlersiniz, kampüslerimizi sizlere ve atanmış rektörlere bırakmayacağız.

Basın toplantısın ardından Gerçek, Ankara Üniversitesi öğrencilerinin taleplerini sıraladı:

Tutuklanan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın. Ev hapsi uygulaması kaldırılsın,

-Polis kampüsleri derhal terk etsin,

-Tüm kayyumlar istifa etsin,

-Rektörlük seçimleri üniversitelerin tüm bileşenlerinin katılımıyla demokratik şekilde yapılsın,

-LGBTİ+ bireylere karş söyIenenler nefret söylemi kapsamında suç sayılsın.

Sosyal ağlarda paylaşın