Tekbirli Provokasyona İzin Öğrencilere Yasak

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri polis saldırısı ile karşı karşıya kalırken Beyazıt’ta islamcı grubun eylemine izin verildi.

Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin bugün saat 17’de yapmak istedikleri eylem korona virüs salgını bahane edilerek polis tarafından yasaklandı. Boğaziçi öğrencileri yasağa rağmen eylem için toplandı. Öğrencilere yapılan polis saldırısında avukat Abdullah Bişaroğlu’nun açıklamasına göre 100’den fazla öğrenci ve öğrencilerin avukatları da gözaltına alındı. Polis, Güney Kampüs önünü abluka altına almıştı. Öğrenciler, “aç aç”, “Kayyum rektör istemiyoruz“, “Gözaltılar, tutuklamalar baskılar bizi yıldıramaz” sloganlarıyla durumu protesto etti.

Aynı zamanda 4 Fakülte denilen gurup İstanbul Üniversitesi önünde eylemine izin verildi. Çünkü eylemi yapan grup elleriyel İŞİD , El-kaide sembolü işaretler yapan, dillerinde tekbir, arkalarında AKP şefi Erdoğan ve Soysuz Süleyman’ın olduğu provokatörlerdi. Grup eylemlerinde Boğaziçili öğrencileri “İslam düşmanı” olarak hedef göstermeye çalıştı.

Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasının haftalardır protesto edildiği Boğaziçi Üniversitesinde düzenlenen sergi, sosyal medyada hedef gösterilmiş, hızla soruşturma açılarak gözaltına alınan 2 öğrenci tutuklanmıştı. Bugün eylem yapmak isteyen öğrenciler polisler tarafından ablukaya alındı, 100 yakın öğrenci gözaltına alındı.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Milli Gençlik Vakfı (MGV) üyeleri ise Beyazıt Meydanı’nda toplanarak islami referanslara gönderme yaptı, Süleyman Soylu’nun açıklamalarına benzer ifadelerle “sapkın zihniyetler” diyerek nefret dili kullandı. Polisin herhangi bir uyarıda bulunmadığı grup, tekbir getirdi, Kur’an-ı Kerim okudu.

Sosyal ağlarda paylaşın