Polis’in Dövdüğü Esnaf Öldü

İzmir’de polis tarafından sokak ortasında dövüldükten sonra kalp krizi geçiren esnaf, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İzmir’in Konak ilçesi Kadifekale semtinde 13 Kasım’da Motosikletli Polis Timleri (Yunus) tarafından darp edilen 25 yaşındaki esnaf Mehmet Şerif Coşkun, Bozyaka Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alına alınmıştı. Dört kez kalp krizi geçiren Coşkun, hayatını kaybetti.

Coşkun’un ailesi polis şiddetine karşı suç duyurusunda bulunmuştu.

Tanık Mahsun Öztekin’in anlatımına göre olay şu şekilde cereyan etmişti.
“Arkadaşım Şerif 25 yaşında. Çocukluğundan beri Kadifekale’de yaşıyor. Ailesiyle birlikte bakkal dükkanı işletiyor. Cuma günü bakkal dükkanındaydı. Arabayı park etmek için çıkmıştı. O esnada yunus polisler geldi ve GBT yapmak istediklerini söylediler. Şerif de ‘arabayı park edeyim, yaparsınız’ dedi. 6 Yunus polisi hiçbir şey yapmadığı halde, Şerif’i araçtan indirip dövmeye başladı. Yerde yatarken biber gazı sıkıp, tekmelediler. Olay esnasında kalabalık oluştu, bizler polislerin şiddetini durdurmaya çalıştık. Fakat bize de şiddet uyguladılar. Tüm bunları telefonuyla kameraya çeken arkadaşımın elinden telefonu alıp, görüntüleri sildiler. Daha sonra ben bir kaç dakikalık video çektim. Bunu da silmek
istediler ama telefonumu vermedim.”

Olay günü tanıkların yaptığı çekimlerde de M. Şerif Coşkun’un yerde olduğunu, polisin ise sokak ortasında işkenceyi “ne yapsaydım” diye savunduğu açık görünüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.