Merkel’in ofisinin kapısına ‘Çocuk ve yaşlı katilleri’ yazılı araç çarptı

Almanya’nın başkenti Berlin’de bulunan Şansölye Merkel’in ofisinin kapısına bir araba çarptı. Polis’in “eylem olup olmadığını araştıracağız” açıklaması arabanın üzerine yazılanlardan ne kadar saçma olduğunu gösteriyor.  

Aracın sağ tarafında “Küreselleşme politikalarını durdurun“, diğer tarafında ise “Siz çocukların ve yaşlıların lanet katilleri” yazısı yer alıyor.

Bugün başbakanlık ofisinde eyalet başbakanlarıyla koronavirüs salgınına ilişkin video konferans toplantısı olduğu bilinen Merkel’in olay sırasında binada olup olmadığı hakkında bir açıklama yapılmadı.

Korona virüsüne karşı yapılanların ortaya çıkardığı gerçek şuydu; KAPİTALİZM HALKLARIN SAĞLIĞI İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPMAZ. TEK DÜŞÜNDÜĞÜ KÂRDIR!

Eylemde kullanılan arabanın üzerinde yazan küreselleşme diye ifade edilen emperyalizm dünyayı açlık, yoksulluk ,sefalet, haksız savaşlar, doğa katliamı yani en genel anlamıyla adaletsizliğe mahkum ediyor. Halklara ise her türlü olumsuzluktan, ölüm düşüyor. Korona salgınında olduğu gibi.

Emperyalist ülkelerin başkentleri de adalet için radikal eylemlere tanıklık ediyor demek yanlış olmayacaktır. Berlin bir kaç hafta önce korona önlemlerine karşı  protesto eylemi yapılan başkentlerden biri.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.