Polise Bir Makyaj Daha: Güven Masası – 868 Yara Karşısında Hangi Makyaj Tutar?

Süleyman Soylu, yeni karakollar konusunu anlatırken, karakollarda “güven masası” kuracaklarını ve bu masalarda da kadınların görevlendirileceğini açıkladı,

Soylu, bu masaları şöyle savunuyor:

“Güven Masaları, vatandaşımızın geldiğinde ilk müracaat yapacağı masalardır. Buraya da yeni bir uygulama daha yapıyoruz. Bu Güven Masaları’nda çalışmak üzere 3 bin kadın polis alıyoruz. Yani karakola kadın eli değmiş olacak. O mahalleye kim geldi, kim gitti, muhatabı bu kardeşlerimiz olacak. Ben bunun da önemli bir sonuç oluşturacağını düşünüyorum.”

Bu manevra karşısında, Demirel-Çiller iktidarının “Pembekol”ları geldi aklımıza.

Süleyman Demirel ve Tansu Çiller iktidarının infazları, kaybetmeleri alabildiğine yoğunlaştırdıkları, her karakolu bir işkencaheneye çevirdikleri dönemlerde, faşist iktidar, “şeffaf karakol” kampanyası başlatmış, bu dönemde yapılan bir kaç karakol da “PEMBEKOL” olarak tanımlanmıştı.  

Bir zamanlar da “güven timleri” oluşturulmuştu. Ne oldu bilinmiyor. Belki de Ankara’daki, İstanbul’daki işkence merkezlerinin güvenliğini alıyorlar.

*

Bu masalara da kadın polisler yerleştirilecekmiş. Soylu, “KARAKOLA KADIN ELİ DEĞECEK” diyor.

Hiçbir konuda sadece “kadın” diye daha olumlu, daha iyi olacak diye bir şey yoktur.

Bu, kadın sorunu konusundaki çarpık, abes düşüncelerden biridir.

Bir erkek başbakan olmasındansa kadın olması yeğdir demişlerdir örneğin Çiller iktidar olduğunda.

Tarih, nice katliamcı kadınlar tanıdı.

Polis merkezlerinde işkence görenler bilir; en aşağılık yöntemlere başvurma, küfür, hakaret, taciz, bu konularda kadın işkenceciler erkeklerden hiç de geri değillerdir.

*

Sonuçta bir kez daha görülen şudur ki; bir iktidar, eğer karakollarla, polisle ilgili böyle makyajlara ihtiyaç duyar hale geliyorsa, bilin ki, işkenceler ARTIYOR demektir.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.