AKP’liler için 16 Uçaklık Filo 82 Milyon için 4 Uçak

“AKP’NİN HAVA FİLOSUNDA 16 UÇAK BULUNURKEN, 81 MİLYONLUK HALKIN ACİL DURUMLARI İÇİN
KULLANILMAK ÜZERE SAĞLIK BAKANLIĞI HAVA
FİLOSUNDA SADECE 4 UÇAK BULUNMAKTADIR!”

Araklı’da yaşanan HES katliamı’nda yaşanan can kayıpları ile ilgili bir gün içerisinde birçok farklı açıklama yaptı AKP’nin devlet yetkilileri. Bakanı, Valisi, belediye başkanı bir türlü kaç canımızın hayatını kaybettiği ile ilgili doğru bilgi veremediler.

Canlarımız kaybolmuştu ama bir türlü bulamıyorlardı. Ve 19 haziran akşamına doğru ölü sayısı 7’ye yükseldi ama hala 5 insanımız kayıp.

Koskoca devlet kendisinin sebep olduğu bir faciada kaybolan insanları bulamıyor.

Bunun bir çok sebebi var evet. Ama bütün hepsinin öncesinde, asıl neden AKP’nin halk düşmanlığıdır. Halka düşman oldukları için hiç bir şey halk için değildir. Devlet tepeden tırnağa halka karşı örgütlenmiştir. Onlar ancak halkın kanını emmeyi bilirler. Halkın canını kurtarmak için alınması gereken önlemler “çok pahalıya” patlar ama “ihtişamda tasarruf olmaz” onlar için. Ve kendi lüx hayatları için açarlar kesenin ağzını. Açtıkları keseyi de dolduran aç bıraktıkları halktır. Halkın evleri barkları, maddi mal kayıpları ise milyonlarca lirayı buluyor. Tabii ki halkın zararını katliama sebep olan AKP faşizmi karşılamayacaktır. Çünkü o da “takdir-i ilahidir”! Ama halka gelince onlarcası, binlercesi hatta depremlerde olduğu gibi onbinlercesinin öleceğini bilmelerine rağmen hiç bir önlem almazlar. Çünkü “pahalı” dır. Hemen “maliyet hesaplanır”.

Şu rakamların bir kenara yazmak ve hiç unutmamak gerekir:

2017 verilerine göre Erdoğan’ın emrinde 268 tane araç var. Bu araçlardan ikisi limuzin, 14 tanesi zırhlı araç, 28 tanesi 4×4 jeep, 6 tanesi ambulans, 30 tanesi motosiklet, iki tanesi itfaiye.

Markalara göre dağılımı şöyle:

83 tanesi Volswagen, 10 tanesi Audi, 33 tanesi Mercedes.

Makam aracı olarak kullanılan Mercedes S600 marka aracın tanesinin
fiyatı alındığı tarihte 1.5 milyon lira civarındaydı.

(2019 rakamları bu rakamları çok çok üzerindedir)

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.