İstanbul’a 27 yeni polis merkezi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından İstanbul’a yeni 27 polis merkezi kurulacağı açıklandı.

İstanbul’a 27 yeni polis merkezi kurma planı, ilk olarak 29 Mayıs’ta Süleyman Soylu’nun Şişli’de mahalle muhtarlarıyla yaptığı toplantıda açıklandı. Soylu burada yaptığı konuşmada şöyle dedi: “… İstanbul’a 27 polis merkezi yapıyoruz. Bugün yaptığımız analiz ve değerlendirmeler sonucunda, 27 polis merkezinin yapılması hususu, bizim için önem arz etmektedir.”

İçişleri Bakanlığı sitesinde yer alan son bilgilere göre ise, İstanbul’da 24, Ankara’da 4 yeni polis merkezi amirliğinin yapımına karar verildi ve İstanbul’da kullanılamaz durumda olan 5 polis merkez amirliği de yenilenecek. Silivri bölgesinde yeni emniyet müdürlüğü binası kurulacak.

DAHA FAZLA POLİS, DAHA FAZLA BEKÇİ!

Bakan Soylu, polis merkezinin dışında, İstanbul’daki polis ve bekçi sayısını da artıracaklarını belirtti:
“İstanbul’daki polis ve bekçi sayımızda ciddi bir artış var. Türkiye’de son 1,5 yılda 21 bin bekçi aldık. Bunun 4 bin 34’ü İstanbul’da. Şimdi bin 200 bekçi daha vereceğiz İstanbul’a.
… İstanbul’a 2 bin polis verdik. … İstanbul, tarihinde ilk defa 55 binin üzerinde bir polise çıkmış olacak.”

KAVGANIN BAŞKENTİNDE İÇİŞLERİ AÇMAZ İÇİNDE

Tıpkı eğitim alanında olduğu gibi “İstanbul’un” güvenliği konusunda da Devlet ve İçişleri Bakanlığı sık sık fikir değiştiriyor.

Bir dönem, küçük karakolları kapatıp hepsini büyük merkezlerde toplama politikası izlediler. Sonra tekrar güvenlik gücünü “yerelleştirme” politikasına geçip, hem karakolların bir kısmını tekrar açtılar, hem mahalle bekçiliğini yeniden gündeme getirdiler.

Bu, kuşkusuz bir kararsızlık meselesi değil; çaresizlik meselesidir. Polisin iki açmazı var:
Birincisi ve temel olanı, ne yaparlarsa yapsınlar halkın mücadelesini bitiremiyorlar. İstanbul’da eylemleri, direnişleri bitiremiyorlar. Halkın devrimci şiddetini bitiremiyorlar. Bir adım ötesini, iç savaşı düşünüp, önlemlerini tekrar tekrar gözden geçiriyorlar.

İkincisi ise, bizzat yarattıkları açlık, işsizlik, yoksulluk düzeni nedeniyle adli suçları da denetimleri altına alamıyorlar. Hırsızlık, gasp gibi suçların yoksul mahallelerden çıkıp zengin semtlerine taşması, onları kaygılandırıyor ve yeni önlemlere yöneltiyor.

Peki 27 yeni polis merkezi ve polis sayısının 55 bine çıkarılması, onların “güvenlik” sorununu çözecek mi?
Hiç sanmıyoruz.
Korkunun ecele faydası olmadığı gibi, karakolların da faydası yok.

Sosyal ağlarda paylaşın

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht.