Polis: ‘Baro başkanlarına mevzuata uygun müdahale ettik’

İşkencenin sokağa indiği, artık kameraların önünde işkencenin yapıldığı ülkenin polis teşkilatının en üst düzeyinden Ankara’da baro başkanlarına polisin saldırması ile ilgili açıklama geldi.

Polisin işkence yapmaktaki pervasızlığı öylesine  teşhir oldu ki emniyet genel müdürlüğü bir açıklama yaptı. Yaptığ açıklamaya göre baro başkanlarının eyleminde polis, güya mevzuata uygun müdahalede bulunmuş.

1- mevzuatta işkence var mıdır ?

2- mevzuatta polis anayasal hakkını kullanana engel mi olur ?

3- mevzuatta polis avukatı darp edebilir mi ?

4- Cübbe dokunulmazlığı olan avukata yumruk atılır mı ?

5- Mevzuatta hakim kararı olmadan bir avukat gözaltına alınamaz diye bilinirdi. Mevzuatı mı yanlış biliyorsunuz ? Avukatı darp ederek gözaltına almak hangi mevzuata uygun ?

6- 200 bine yakın avukatı temsil eden avukatları hakkını hangi mevzuata uyarak ablukaya aldınız?

7- Geceyi ablukada geçirmek zorunda bıraktığınız hukukçuların tuvalet, ilaç, battaniye gibi ihtiyaçlarını gidermesine engel olmak mevzuatınızda mı yazıyor ?

Eğer bu yukarda yazılanların mevzuata uygun olduğunu söylüyorsanız ya mevzuatı bilmiyorsunuz ya da çok büyük yalancısınız. Bir ihtimal daha var ; yazılı olmayan mevzuata uygun olabilir yaptıklarınız. Hani sürekli uyduğunuz yazılı olmayan mevzuatınız varya sizin : FAŞİZMİN YASALARI. Mevzuata uygun dediğiniz bu olsa gerek…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.