ABD’nin dilindeki “terör” sakızı

Terör kelimesi ABD’nin diline sakız olmuş çiğneniyor. Kimi zaman ödünler koparmak istediği ülkeleri bu terör raporlarıyla eleştiriyor. Demokrasi kahramanı kesiliyor. Onun raporlarında demokrasi savaşçısı, anti-faşistler anti-emperyalistler terörist olabiliyor. Hazırladığı “terör” raporlarında bir ilke arayanlar boşuna uğraşıyorlar. Onun ilkesi çok basit; Amerikan çıkarlarına, emperyalizmin egemenliğine kim karşı çıkıyorsa o terörist, tersi de insan hakları savunucusu, demokrasi kahramanıdır.

Her sene olduğu gibi bu sene de ABD Dışişleri bakanlığı “terör” raporunu yayınladı. Bu raporda Türkiye başlığı altında değerlendirmeler yer alırken dikkat çekici bölümlerden biri şu oldu. Amerika, Türkiye’de terör tanımının geniş tutulmasını eleştirerek raporda şu ifadelere yer verdi.

Hükümetin kapsamı geniş terörle mücadele yasası uyarınca bazı özgürlükleri ve ülkede hukukun üstünlüğü sisteminin unsurlarını kısıtlamayı sürdürdüğü kaydedildi. Savcıların, terör ve ulusal güvenliğe yönelik tehdit kavramlarına ilişkin tanımı genişleterek aralarında gazeteciler, muhalif siyasetçiler, aktivistler ve hükümeti eleştirenlerin olduğu geniş yelpazeden kişileri haklarında açılan soruşturmalar kapsamında yargıladığı belirtildi.

Böylelikle ABD kendisine dokunmayan, onu eleştirmekten kaçınan muhalefeti sahiplenir gözükür demokrasi maskesi takarken, bir yandan da anti-emperyalist, anti-Amerikancı kişi kurum ve örgütleri terörist ilan ederek tecrit etmeye çalışıyor.

Bir yandan anti-emperyalist olmayan “solu” terör tanımına almayarak ödüllendirmiş, geri kalanları ise terör damgası vurmuş oluyor böylece. Terörist damgası vurarak tecrit etmeyi hesaplıyor.

Dünyanın terör ihracatçısı, darbeler, provokasyonlar örgütleyen ABD emperyalizminin elindeki “terör” demagojisi böyle yararlı(!) bir alet. Emperyalistlerin ikiyüzlülüğünün sınırı yok. Güya terör tanımının genişliğini eleştiren ABD daha geçtiğimiz günlerde ırkçı polisin bir siyahi katletmesinin ardından tüm Amerika’da yükselen ırkçılık karşıtı, anti-faşist hareketi “terörizm’ olarak nitelendirmeyi, ANTİ-FA hareketini terörist örgüt olarak ilan etmeye hazırlanıyor. Trump ırkçılığa karşı halkın öfkesini Terör demagojisiyle bastırma hesabında. FBI bu ırkçılık karşıtı gösterilerde “yabancı etkisini” soruşturduğunu duyurdu ve bu soruşturmanın içinde Anti-Fa’nın da olduğu açıkladı.

Emperyalist ABD, “terör raporu” yayınlayarak insan hakları savunuculuğu yapacak son mercidir. EN BÜYÜK TERÖRİST KENDİSİDİR. Terörist, şiddet, baskı, provokasyon vb her türlü araçla halkları korkutup sindirendir. Bugün bunu dünyada direk veya dolaylı yollarla yapanların en başındaki ABD’dir. Dünyada savaşların, çatışmaların olduğu, kanın döküldüğü her yerde ABD vardır. ABD’nin egemenlik politikaları vardır. ABD işte bu egemenliği kabul etmeyenleri terörist ilan ediyor, tecrit etmek istiyor. Amerikan egemenliğine karşı olan hiçbir hareket kişi veya kurum terörist olarak ilan edilemez.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.