“Ölüm Orucu Direnişçisi Zorla Müdahale İçin Kaçırıldı”

Çayan Halk Cephesi’nin yaptığı açıklamadan aldığımız bilgiye göre ölüm orucunda bulunan Özgür Karakaya direnişinin 128. gününde zorla müdahale için kaçırılarak hastaneye götürüldü.

Şakran 1 notu T tipi hapishanesinde işkence bitmiyor. Bundan önce de ölüm orucunda iken zorla müdahale için Mustafa Koçak kaçırılmış 5 gün boyunca ahlaksızca işkenceler yapılmıştı ve yürüyemez hale getirilmişti.

Özgür Tutsakların Direnişi Karşısında Çaresiz Kalan AKP Faşizmi Şakran Hapishanesini İşkencehane Olarak Kullanıyor.

Haklı talepler için direnen tutsakların direnişi karşısında çaresizleşen AKP faşizmi yine aynı yönteme başvuruyor. İŞKENCE!

Mustafa Koçak da aynı hapishanede benzer şekilde kaçırılarak, bizzat hapishane müdürü, savcı, doktor, hemşireler tarafından yapılan işkenceye maruz kalmıştı. Özgür Karakaya’yı zorla müdahale işkencesi için kaçıran ekip Hapishane müdürü Abdullah Demirci, savcısı Murat Kayançiçek, Başhekim ve doktorlar Metin Erdal, Ali Gamlı’dan mı oluştuğu konusunda henüz bir bilgi yok. Ancak bu ekibin Mustafa Koçak’ın 30 kg kalmış bedenine (jopla taciz de dahil),  ölümüne sebep olacak şekilde ahlaksızca işkence yaptığı biliniyor. AKP iktidarı zulüm uyguluyor. Halkın en insani taleplerini dahi işkence ve baskı ile karşılıyor. Yasal ve meşru hakları için ölüme yatan insanları işkence ederek susturmaya, zorla müdahale ederek direnişi bitirmeye çalışıyor. Bu AKP iktidarının direniş karşısındaki çaresiz kaldığının somut göstergesi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.