Pelin Akbaş Yeşil: Yaşasın özgürlük! Yaşasın dayanışma, yaşasın mücadelemiz.

Pelin Akbaş Yeşil, bugün sosyal medya hesabı üzerinde yaptığı açıklamada; Elektronik kelepçenin söküldüğünü, ev hapsi kaldırılarak adli kontrol ile yurtdışına çıkış yasağına çevrildiğini duyurdu.

Pelin Öğretmenin açıklamaları şöyle:

Yaşasın özgürlük.

Elektronik kelepçe az önce söküldü.

Ev hapsi kaldırılarak adli kontrol yurtdışı çıkış yasağına çevrildi.
Bu süreçte yanımda olan desteğini esirgemeyen, sesime ses olan aileme, dostlarıma, yoldaşlarıma, sonsuz teşekkürler.

Yaşasın dayanışma, yaşasın mücadelemiz

Eğitim-Sen Hatay Şube eski yönetiminde yer alan Pelin Akbaş Yeşil, saçma sapan bir suçlama ile gözaltına alınmış ardından ev hapsine mahkum edilmişti. Pelin Akbaş Yeşil, elektronik kelepçeyle ev hapsindeyken Yüksel Direnişçileriyle birlikte yıllarca emek verdiği sendikasından ihraç edildi.

Eğitim-Sen’in itibarını zedeledikleri iddiasıyla Genel Kurul öncesi disiplin kuruluna sevk edilen Acun Karadağ, Mehmet Dersulu, Pelin Akbaş Yeşil ve Nuriye Gülmen’in yanı sıra Ayhan Erkal, Yusuf Mengilli, Eylem Uysal, Sabah Aras ve Ahmet Korkmaz yapılan tüm itirazlara rağmen ihraç edildi.

Elektronik kelepçeyle temel ihtiyaçlarını tek başına karşılayamadığını, sendikanın adeta koşulları fırsata çevirircesine, kendisini ev hapsindeyken, Yüksel direnişçilerini de tutuklu iken ihraç ettiğini ifade etmişti.

İhracın hem ahlaki, hem siyasi, hem de tüzükçe kabul edilebilir olmadığını söyleyen Pelin Akbaş Yeşil, Üyelerden, sendikalardan, aydın ve sanatçılardan, şubelerden gelen tepkilere rağmen hiç bir şey olmamış gibi davranamazlar! Bu karar geri çekilmelidir!” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

Yaşasın dayanışma, yaşasın mücadelemiz.

Sosyal ağlarda paylaşın