Kara Tepe Kampı

Isıtmasız, sıcak susuz, dikenli teller ardına kilitlenmiş 7500 İnsan. 

Yunanistan Midilli’de bulunan Kara Tepe kampındaki göçmenler ölümle karşı karşıya.  Eksi derecede olan soğuk hava şartlarında yazlık çadırlarda elektrik ve su olmadan yaşamak zorunda bırakılıyorlar. 

Midilli’deki Kara Tepe kampında 7.500 kişi yaşıyor, bunların yüzde 37’si çocukIsıtmasız, sıcak susuz, dikenli teller ardına kilitlenmiş 7500 İnsan! Geçen yıl 50’si kendini öldürmeye çalıştı.

Kampta çalışan bir gazeteci Jordanis Georgiou yaptığı röportajda kampta kalanlar “Burda cehennemde yaşıyoruz.” ifadesini kullandı. Kamp yardımcısı  “Kamptan iyi akşamlar, şimdi sıcaklıklar sıfırın altında ve hava buz gibi. İnsanlar kendilerini ısıtmak için ateş yakıyor. Isıtma sistemi olmadığı için.  Ayrıca, birileri yine birkaç elektrik kablosunu kesti.  Bu yüzden kampta yaşayan göçmenlerin elektriğide yok. Elektrik kabloları şimdiye kadar bir çok defa kesildi.  Sorumluları buluyoruz – ve sonra Midilli hapishanesine göderiyoruz. Geceleri bile elimizden geldiğince yardım etmeye çalışıyoruz. Burada işimizi yapıyoruz ama burda kesinlikle bir hayat yok. ” dedi. 

Kamptan genç bir kadının ifadesine göre Yunanistan hükümeti ve Avrupa birliği emperyalistlerinin insanları vicdansız bir şekilde kendi başlarına bıraktı. Bir kamp ki ısıtma  sistemi olmayan ve insanların yazlık çadırlarında yaşamak zorunda olduğu.  Geceleri sıcaklıklar sıfırın altına düştüğünü açıklıyor. Kampta yaşayan kadın Hasta olduğunu ve üşüdüğünü belirtiyor.  “Hala bu cehennemin içindeyiz ve ne zaman biteceğini bilmiyorum.  Hava o kadar soğuktu ki çadırda bile donup kalıyoruz. Yeterli elektrik yok.  Koşullar çok korkunç ve tehlikeli.” İfade ediyor. 

Kara Tepe kampında yaşayan göçmenleri kapitalist ve emperyalistler tarafından bu durumada yaşamaya mecbur bırakılıyorlar. Evlerini ülkelerini daha iyi bir yaşam için terketmek zorunda bırakılan göçmenler zulme uğramaya devam ediyor. Geride bıraktıklarını zannettikleri cehennem peşlerini bırakmıyor. Emperyalizm dünyanın her yerini cehenemme çevirmiş durumda. İnsanca yaşamak emperyalizmin yeryüzünden yok edilmesi ile mümkün olduğu gerçeği her gün daha fazla belirginleşiyor…

Sosyal ağlarda paylaşın