“Patronların zorlaması ile herhangi bir yıllık izin evrakını imzalamayın !”

Pandemi sürecinde patronlar işçi kıyımına gidiyor. Milyonlarca işçi korona bahanesi ile işlerinden ya atıldı ya da ücretsiz izne yollandı.

Ve işçilerin bu konudaki mağduriyetlerini telafi edecek, haklarını koruyacak ne bir devlet kurumu ne de bir sendika bulunmakta.  Korona virüsü ve daha tehlikelisi vahşi ve kan emici kapitalistler karşısında yalnız bırakılıyorlar. İşçilerin kendilerinden başka sırtını dayabilecekleri bir kurumun olmaması ülkemizde faşizmin çarklarının kimin çıkarı için döndüğünü gösteriyor.

Kimi patronlar ise alçakça bir yönteme başvurarak işçileri izne yollarken, yıllık izinlerini kullandıklarına dair belge imzalatarak yolladılar. Buna göre işçiye ücret ödüyorlar ama hakları olan izin paralarını ücret olarak veriyorlar. Bu konu ile ilgili Çağdaş Hukukçular Derneği İşçi Komisyonu bir uyarı açıklaması yaparak işçilere yasal ve anayasal haklarını duyurdu.:

Komisyonumuza yöneltilen sorulardan anladığımız kadarıyla, Pandemi sürecinde işçilere zorla bir sonraki senenin yıllık izinleri kullandırtılmaktadır. Yıllık ücretli izin hakkı, Anayasal bir hak olup; işçinin bir yıllık iş yükünü omuzlarından atabileceği ve dinlenebileceği bir sürenin tanınması amacı içermektedir.

 Pandemi sürecinde verilecek olan yıllık izin süresinde,işçinin ailesi ile tatile veya memleketine gidebilmesi, keyifli zaman geçirebilmesine pek olanak bulunmadığı açıktır. Bu nedenle işçinin, stres altında, dinlenmeden, seyahat veya eğlenceye vakit ayıramadan evde geçirdiği yıllık izin süresinin verimli olamayacağı açıktır İşverenin, işçisini gözetme borcu kapsamında yıllık izin süresi kullandırması gerekmektedir. İşçilere, taleplerinin dışında bir sonraki senenin yıllık izinlerinin kullandırılması Kanuna ve Anayasa’ya açıkça aykırıdır.

Bu nedenle, işçilerin patronların zorlaması ile herhangi bir yıllık izin evrakını imzalamamaları gerekmektedir. Ayrıca, başta Yargıtay olmak üzere yargı organlarının bir sonraki senenin yıllık izninin işveren tarafından avans olarak kullandırılabileceğine dair, işçi aleyhine bir yorum geliştirmemesi gerekmektedir.

ÇHD İşçi Komisyonu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.