Fransa devleti devrimci tutsak Şefik Sarıkaya’yı Türkiye’ye teslim etmek istiyor.

Yaklaşık 30 yıldır siyasi oturumlu olarak Fransa’da yaşayan Şefik Sarıkaya Fransız emperyalizmi tarafından Faşizme teslim edilmek isteniyor.

Haklar ve özgürlükler mücadelesi vermesinden dolayı defalarca tutsaklık yaşayan Şefik Sarıkaya hakkında en son 8 yıllık tutsaklığının bitimine yakın Türkiye’ye iade etmek için girişimlerde bulunulduğu açığa çıktı.

Konuyla ilgili olarak Fransa Özgürlük Komitesi bir açıklama yayınladı.

Açıklamada;

“Şefik Sarıkaya’ya Özgürlük ve koşulsuz serbest bırakılsın!

Fransa devleti devrimci tutsak Şefik Sarıkaya’yı Türkiye’ye iade etmek istiyor!

Türkiyeli devrimci Şefik Sarıkaya yaklaşık 30 yıldır Fransa’ya siyasi sığınmacı olarak başvurmuş ve başvurusu kabul edilmiştir.

9 Haziran 2008 yılında Paris’te Türkiyeli devrimcilere yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı. 7 Temmuz 2009 yılında şartlı tahliye oldu. Üç yıl sonra, 2 Kasım 2012 tarihinde görülen davası 4 hafta sürdü. 20 Aralık 2012 tarihinde ise karar açıklandı. Şefik Sarıkaya’ya 8 yıl ceza verildi. Son duruşmasına katılmayarak, cezaevine girmek yerine halkının özgürlük mücadelesini sürdürmek için faaliyetlerine devam etti. 23 Mayıs 2016 tarihinde ise İsviçre’de gözaltına alınarak 8 gün sonra ise Fransa’ya iade edildi. İlk olarak 16 ay boyunca Fresnes ardından 28 Eylül 2017 Reau Tutukevi’den Roanne Hapishanesi’ne nakledildi. Her kaldığı hapishanede yoldaşımız zor koşullarda tutularak tecrit edilmiş ve tüm hakları her defasında gasp edilmeye çalışılmıştır.” dendi.

Açıklamanın devamında tahliyesinin yaklaştığı günlerde Türkiye Faşizmine teslim edilmesine yönelik girişimlerle ilgili ;

“5 Nisan 2020 günü görülen duruşmasında kendisinin 21 Nisan 2020 tarihinde ise tahliye olacağı bildirilmiştir. Tutuklu bulunduğu Loire Bölge istihbaratı bu haberi alır almaz, 7 Nisan sabahı soluğu Roanne Hapishanesinde almışlardır. Hapishane yetkilileri, Şefik Sarıkaya’ya “Ziyaretçiniz var denilerek görüşme odasına getirilmiştir. Karşısında istihbarat birimlerini görünce, “Avukatım olmadığından dolayı ben bu görüşmeyi kabul etmiyorum. Sizinle görüşülecek bir durum yoktur.” diyerek tekrardan hücresine geri dönmüştür. 8 Haziran günü ise Loire Bölgesi’nin Valiliği tarafından Roanne Hapishanesi’ne bir faks gönderilerek, bir takım gerekçeler sunularak, tahliye olduğu gün ise Şefik Sarıkaya’nın gözaltına alınarak vatandaşı olduğun ülkeye yani Türkiye’ye geri gönderileceği. Veya kendisini kabul edebilecek bir üçüncü ülkeye gönderileceği belirtilmekte.” dendi.

Şefik Sarıkaya’nın iade edilemeyeceğinin altının çizildiği açıklamanın devamında;

“Bunun üzerine özgür tutsağımız Şefik Sarıkaya avukatı ile yaptığı görüşme sonucunda ise bu karara 15 Nisan günü itiraz edildi.

Yaklaşık 30 yıldır Fransa’da sığınmacı olarak bulunan Şefik Sarıkaya ise Fransa’da yürüttüğü demokratik kitle çalışmaları sonucu 5 kez gözaltına alınarak tutuklanmış ve 14 yıl boyunca tutsaklık yaşamıştır. Kendisine verilen cezanın bitmesi üzerine Loire Valiliği yani Fransa devleti bugünde Türkiye faşizmi ile işbirliği yaparak yoldaşımızı iade etmek istiyor!

Şefik Sarıkaya Fransa hapishanelerinde 14 yıl tutsak kalmıştır. Bugünde Türkiye faşizminin işkencesi, katil devletine teslim edilmek veya üçüncü bir ülke ile tehdit etmektir!

Fransa devleti Türkiye faşizmi ile işbirliği yaparak Şefik Sarıkaya’yı iade edemez!

Devrimcilik yapmak suç değil görevdir!

Şefik Sarıkaya’ya Özgürlük İstiyoruz!

Şefik Sarıkaya koşulsuz serbest bırakılsın!

Şefik Sarıkaya’nın iade edilmesi durumunda başına gelecek her şeyden Fransız emperyalizmi sorumlu olacaktır.” denildi.

Fransa Özgürlük Komitesi

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.