Patronlardan Emperyalistelere Çağrı: Köle Cennetine Gelin!

Açlık ve yoksulluk her geçen gün artıyor. Artık halkın büyük çoğunluğunun yoksul ve aç olduğu ülkemizde patronlar örgütü İTO “yabancı sermayeye”  bu durumdan faydalanması içi çağrı yaptı.

Patronlar kulübü İTO, yaptığı çağrıda ülkemizi yatırım alanı olarak cazip olarak göstermek için şu ifadelere yer verdi: “İmalatta saatlik işçi maliyeti’ Türkiye’de 5,6 Amerikan dolarıyken, Almanya’da bu maliyet 47,2 Amerikan dolarıdır.”  “Gelin” diyor patronlar,  bedava işçi çalıştırın. Maliyetinizi düşürün. Ülkemiz ucuz köle cennetinden siz de faydalanın.

Ülkemiz emekçiler için köle cennetine çevrildiyse bu patronları için yapılmıştır. Hayat pahalılığı her gün artarken, işçiler emekçiler açlık sınırının altında asgari ücrete mahkum ediliyor. Bu yaşananlar patronlar daha fazla kâr etsin, iliklerimize kadar sömürsün diyedir.

Patronlar ülkemizi satılığa çıkartıyor. Yabancı sermaye diye adlandırdıkları emperyalistlere “gelin yatırım yapın” çağrısı yaparken ülkemizi cazip, kârlı göstermek için sadece “insanlar açlık çekiyor, çok ucuza dahi çalışırlar” demiyorlar. Aynı zamanda kâr etmeniz için vergide evrakta kolaylık da vaadediyorlar. İTO, yabancıların İstanbul’dan konut alması durumunda Türk vatandaşı da olabileceğini kaydederken, yabancılardan alınan verginin ucuz olduğunu da “Türkiye’de yurt dışı alıcılara özel olarak KDV’siz gayrimenkul satın alma fırsatı sunulmaktadır” dedi.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.