Patronlardan Asgari Ücret Artışına Karşı İşten Çıkarma Tehdidi!

Gözü doymayan patronlar, asgari ücretteki küçük artışı, çok buldular!
Asgari ücretin 8 bin 506 TL olarak belirlenmesi karşısında, patronlar, iktidarı işçi çıkarmakla tehdit ettiler.
Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Başkanı Ramazan Kaya tarafından yapılan açıklamada, “asgari ücretli bir çalışanın patronlara maliyetinin 410 dolardan 630 dolara yükseldiğini”, “”sektörün küresel rakiplerle rekabet edemez hale geldiğini”, “pazar ve istihdam kaybının kaçınılmaz olduğunu” belirtildi.
Patronların örgütü TGSD diyor ki,
“Mevcut kur seviyesi ve istihdam maliyetleriyle Bangladeş, Vietnam, Hindistan ve Kamboçya gibi rakip üreticilere karşı Türk tekstil ve hazır giyim sektörleri, fiyat tutturamayacaktır… müşteriler diğer ülkelere kayacak ve küresel resesyonun da etkisiyle önümüzdeki altı ayda siparişlerde yüzde 20-30 düşüş olacak…”

Kaya, bu sözlerin devamı olarak da “istihdamda yüzde 10 kayıp öngördüklerini” ifade etti.
Patronlar, açıkça iktidara, “eğer bizim isteklerimizi yerine getirmezseniz, binlerce işçiyi iştenr çıkarırız!” tehdidinde bulunuyorlar.
Ülkemizde tekstil ve hazır giyim sektörlerinde yaklaşık 1 milyon emekçi çalışıyor. Yani, Tekstil patronlarının “yüzde 10 istihdam kaybı” sözlerinin pratikteki karşılığı yüzbine yakın tekstil işçisinin işten çıkarılmasıdır.
Patronlar, iktidara, madem asgari ücreti artırdın, bizim “maliyetlerimizdeki yükselişi” de uygun biçimde telafi edin diyorlar.

Emekçilerin sesine kulak vermeyen iktidar, kuşku yok ki, patronların taleplerini yerine getirecektir. Emekçiye asgari ücret artışıyla verilen kepçeyle geri alınacaktır.

Sosyal ağlarda paylaşın