Ayten Öztürk İçin 14 Barodan 105 Avukat Cezanın Bozulmasını İstedi

Ayten Öztürk hakkında “2 kez Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası” verildi.
Kanıt yoktu, tanık yoktu, ama faşizmin mahkemesi bu cezayı verdi. Tek kanıt bir iftiracının “Linç olayını kaldırımdan izledi” şeklindeki ifadesiydi.
Öztürk’e verilen bu haksız, hukuksuz cezanın bozulması için hazırlanan dilekçeye, 3 farklı ülkeden, 14 farklı barodan, toplam 105 avukat da imza koydular.

“BİZ AŞAĞIDA İMZASI BULUNAN AVUKATLAR… BU HUKUKSUZ CEZANIN BOZULMASINI TALEP EDERİZ”
Avukatlar tarafından imzalanan başvuru dilekçesinin tam metnini aşağıda yayınlıyoruz:

YARGITAY İLGİLİ CEZA DAİRESİ’NE
Gönderilmek Üzere
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ne

DOSYA NO: 2014 / 105
SANIK: Ayten Öztürk
MÜDAFİİLERİ: Aşağıda imzası bulunan avukatlar
KONU: Ayten Öztürk Hakkında verilen hukuksuz cezanın bozulması talebini içeren dilekçemizdir:

AÇIKLAMALAR:
İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2014/105 sayılı dosyasında yargılanmakta olan Ayten Öztürk’e; itirafçı sanığın soruşturma aşamasında veridiği ve ispatlanamamış “Linç olayını kaldırımdan izledi” beyanıyla, hakkında başka hiçbir delil yokken anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüs ve kasten insan öldürmeye azmettirme isnadıyla iki kere ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmiştir. İtirafçı sanık hakkında da “Ayten Öztürk’ün ortaya çıkmasını sağladığı için” cezai indirim yapılmıştır.

Oysa İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi, iş bu dosyada 10 Eylül 2018 tarihinde Ayten Öztürk’ün savunmasının alınmasından sonra sadece yurt dışına çıkış yasağı adli kontrolüyle serbest bırakılmasına karar vermiş bir mahkemedir. Ancak aynı mahkeme Ayten Öztürk’ü 3,5 yıl boyunca tutuklu tutmuştur. Ayten Öztürk hüküm ile birlikte tahliye edilirken, hakkında ev hapsi adli kontrolüne karar verilmiştir.

Ayten Öztürk’e verilen iki kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının gerçek nedeni; 6 ay boyunca gördüğü işkenceleri açıklaması, MİT binasında işkence yapıldığını teşhir etmesi, kendisine yapılanlara sessiz kalmamasıdır.

Verilen bu ceza; hukukun en temel ilkelerine, Türkiye’nin de bağlı olduğu uluslararası hukuk kurallarına, insan haklarına aykırı olarak verilmiştir.

Biz, bu dilekçenin altına imza atan avukatlar olarak, Ayten Öztürk’e verilen bu hukuksuz cezanın bozulmasını ve Ayten Öztürk’ün beraatini talep ederiz.”

Sosyal ağlarda paylaşın