Paris’te 4 Gündür Eylem..

16 Mayıs’ta Paris’in Argenteuil mahallesinde 18 yaşındaki Sabri Choubi adlı gencin ölümüyle başlayan protesto eylemleri, dördüncü gününde.
Halk, polis tarafından takip edilirken polisin sıkıştırması sonucu kaza yapan motosikletli gencin ölümünden polisi sorumlu tutuyor.
Olayın aydınlatılması, sorumluların tutuklanması için başlatılan eylemler bugün de devam ediyor.

Polis, yaptığı açıklamada, Sabri Choubi’nin, “polisin dur ihtarına uymadığı… kaçmaya çalışırken kaza yaptığı… ve başında kask olmadığı için ağır yaralanıp ve öldüğünü” ileri sürüyor.
Yani polisin hiç bir sorumluluğu, suçu yok!!!
Sabri Choubi’nin ailesi ve arkadaşları ise, polis aracının Sabri’nin motosikletini ısrarla takip ettiğini, Sabri’yi sıkıştırdığını ve kaza yapmasına yol açtığını belirtiyorlar.

Le Parisien gazetesi, emniyet kaynaklarının pazartesi akşamı üç arabanın ateşe verildiğini ve bölgede 20’ye yakın ateş yakıldığını bildirdiğini aktardı. Aynı kaynak, 3 polisin yaralandığını ve 6 kişinin tutuklandığını bildirdi.

Rütbeye göre muamele… Katil polis olunca adalet o kadar hızlı, o kadar çabuk işlemiyor. Ölen gencin ailesi şikayetçi olmadan soruşturma açılmıyor. Şöyle bir bakınca geriye şiddeti en çok kimler kullanıyor diye kendimize soralım. Halk mı? Düzenin insanlıktan çıkmış, azılı katil olarak yetiştirdiği katil işkenceci polisleri mi? Her yer suç mahalli evet sorumlusu da düzen ve o düzenin uşaklarıdır.

Ölen gencin ailesi polisten şikayetçi olmasının ardından olaya ilişkin inceleme başlatıldığı açıklandı. Savcılık, pazartesi günü yaptığı açıklamada, ön inceleme raporlarında Choubi’nin polis arabasına çarptığına ilişkin bir kanıt olmadığını açıkladı. Raporda, Choubi’nin olay sırasında kask takmadığı kaydedildi. Paylaşılan görüntülerde, protestocuların polislere hava fişek attığı ve barikatlar kurduğu, polisin göstericilere biber gazıyla karşılık verdiği görülüyor.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.