Belçika: Bedava Maske Dağıtmak İsteyen Komünistlere polis saldırısı

Belçika’da Türkiye’deki AKP faşizmini aratmayan yeni bir olay daha gerçekleşti. 20 Mayıs Çarşamba günü Belçika’nın Mons şehrinde komünist kuruluşu “Rupture Et Renouveau” “kırılma ve yeni yapılanma” anlamına gelen komünist militanlar bedava maske dağıtma eylemi gerçekleştirmek istediler.

Bedava maske dağıtma eylemine 21 köpekli polis ekibi saldırdı. Eylemde 7 militan gözaltına alındı. Bir militanın annesi olaya müdahale etmek isteyince anneye de polisler tarafından müdahale edildi. Bu yetmezmiş gibi bir de parmak izi alınan annenin 250 € para cezası kesildi.

Belçika polisin saldırısı bitmedi. Eyleme yapılan saldırı esnasında bir hasta militanın ilaç almasına engel oldu polis. Eylemci fenalaşınca acilen hastahaneye kaldırıldı bilgisi verildi.Belçikada maske, eldiven ve dezenfekte malzemesinin fiyatının kısa bir sürede yüksek oranda pahalılandığı biliniyor.

Korona kısıtlamaları olduğu ve hastalığın yaygın oldu ilk aylarda hiç bir yerde maske bulamayan halka devlet sadece “Evde Kal” çağrısı yapmıştı. Salgının yayılabileceği büyük fabrikalar kapatmazken küçük esnaflar kapatılmıştı. Belçika polisinin keyfi yaptığı aramalar ve kestiği cezalar bir çok kez başına yansımıştı. Çarşamba günü yaşanan olayda buna iyi bir örnek oldu. Devleti protesto etmek amaçlı bedava dağıtılmak istenen maske eyleminini polis köpeklerle saldırdı. Nasıl bir tehdit görüyordu polis bu eylemde? Korona salgınında halkın sağlı ön planda olmadı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.