Paris Zehra Kurtay direnişi başladı


”Oturum bir haktır, oturum hakkım için direnişteyim” diyen Zehra Kurtay; Paris’teki Saint-Denis Strasbourg semtindeki kemerin önünde direnişe başladı.

“Ben dilenci değilim. Hakkım olanı istiyorum” , ”Oturum hakkı da, Fransa’nın bir lütfü değildir, evrensel bir haktır” diyen Türkiyeli devrimci Zehra Kurtay’ın yaklaşık bir yıldır hakkı olan oturumu uzatılmayarak, hakları gasp edilmektedir. Bir yıldır yaptığı tüm başvurularına karşılık yanıt alamayan Kurtay, 30 Mart’ta direnişe başlayacağını açıklamıştı.

30 Mart Cumartesi başlayan, yoğun ilgi gören direniş bugünde aynı yerde devam etti. Direnişe; Toulouse, Melun ve Paris’ten dayanışma için çok sayıda kişi geldi.

Açılan direniş masasında Türkçe ve Fransızca bildiriler yer alırken çok sayıda mülteci ve kâğıt sorunu yaşayan kişinin de gelerek bilgi aldığı ve dayanışmalarını ilettiği görüldü.

Eylem saatinde; Sarı Yelekliler ve Filistinliler de eylem alanının önünden geçerken karşılıklı dayanışma dileklerinde bulunuldu.

Oturma eyleminde açılan masada; “Haklarımı istiyorum”, “Oturum hakkımı istiyorum” dövizleri asıldığı ve eyleme ilişkin fransızca bildirilerin yer aldığı görüldü.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.