Amerikada iki dava, iki dram ve artan öfke…

Amerika’da bugünlerde iki dava konuşuluyor. Bir yanda protesto gösterileriyle gündeme gelen Antwon Rose adlı Afrika kökenli bir gencin polis tarafından öldürüldüğü dava. Diğer yanda ise yine Afrika kökenli iki adamın 43 yıl sonra beraatle sonuçlanan davası. 43 yıl sonra gelen karar: ‘’yanlışlıkla tutuklanmışsınız’’

Antwon Rose Jr.jpeg

Antwon Rose, 17 yasında bir genç, ABD East Pittsburgh polisi Michael Rosfeld tarafından 19 Haziran 2018 de öldürümüştü. Görgü tanıklarının anlatımları ayrıca video kayıtlarında Rosfeld’in; yakın mesafeden öldürmek amaçlı ateş ettiği anlaşılmış, arkasından Rosfeld tutuklanmış ve kefaletle serbest bırakılmıştı.

Duruşma 18 Mart 2019’da başladı ve 22 Mart 2019’da sona erdi. Polis Rosfeld’in, “yargıç, jüri ve cellat” gibi davrandığının dile getirildiği davada Rosfeld’in cinayetten suçlu olmadığı karara bağlandı. Sadece 4 gün süren duruşmada jüri kararını verdi, polis Rosfeld beraat etti. Jürinin vereceği karar için katledilen Rose’nin rengi yeterliydi, o bir Afrika kökenliydi.

Amerika’nın Florida eyaletinde ise cinayetten suçlu bulunan iki siyah adam 43 yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakıldı.

Clifford Williams 34, Hubert Nathan Myers ise 18 yaşındaydı tutuklandıklarında. Şu an 76 yaşında olan Williams ve 61 yasındaki Myers, yanlışlıkla ceza aldıkları anlaşılarak serbest bırakılıyor. Ceza almalarını sağlayan jürinin gözünde, onlar siyahiydi ve bu tutuklanmaları için yeterliydi. Daha fazla üzerinde durmaya gerek yoktu.



Antwon Rose için protestolar:

Üniversite, lise öğrencileri, East Pittsburgh polisi Michael Rosfeld'in beraatini protesto etmek için 25 Mart'ta yürüyecek.

Üniversite ve lise öğrencileri, East Pittsburgh polisi Michael Rosfeld’in beraat etmesini protesto amaçlı 25 Mart’ta yürüş düzenlediler.

PİTTSBURGH -Yüzlerce üniversite ve lise öğrencisi kararı protesto etti.

“Adını söyle: Antwon Rose! ” sloganı atan eylemciler. “O kaç yaşındaydı? Onyedi!” ve “Arkadan üç atış, bunu nasıl haklı çıkarırsınız? ” sloganları ve dövizleriyle yürüdüler.

Protestolar; Oakland, East Liberty ve kentin diğer bölgelerinede yayıldı.

Ä°lgili resim
Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.