Paris Barosu’ndan Timtik, Ünsal Ve Elçi’ye Onursal Üyelik

Paris Barosu, adalet talebiyle sürdürdüğü ölüm orucu eyleminde yaşamını yitiren avukat Ebru Timtik ve adalet talebiyle ölüm orucu eyleminde olan avukat Aytaç Ünsal  ile 2015 yılında infaz edilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi onursal üye olarak kabul ettiğini duyurdu.

Paris Barosu, adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucu eyleminin 238. gününde hayatını kaybeden avukat Ebru Timtik,  ölüm orucu direnişini devam eden avukat Aytaç Ünsal ve Sur İlçesi’nde 28 Aralık 2015 tarihinde katledilen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’yi onursal üye olarak kabul etti.

Paris Barosu ayrıca 28 Ağustos günü avukat Ebru Timtik’in yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı mesajda; “
“Ebru Timtik, mesleğini icra ederken, kendisi ve halkı için adil yargılama isterken yaşamını yitirdi. Kendisini asla unutmayacağız! Ölüm orucunu sürdüren meslektaşımız Avukat Aytaç Ünsal’ı yaşatmak için seferberliğimiz devam edecektir.” denildi.

Boulogne-sur-Mer Baro üyesi Avukat Rangeon Olivier ise Avukat Ebru Timtik’in yaşamanı yitirmesinin ardından, 28 Ağustos günü sosyal medya üzerinden yayınladığı mesajda üzüntüsünü belirterek,  “Bizler Adalet Bakanımızın bu konuyla ilgili harekete geçmesini umuyoruz.” dedi.

Ayrıca yine Paris Barosu tarafından 5 Ağustos günü sosyal medya sayfalarından yayınlanan mesajda ise şöyle denilmişti; “Açlık grevindeki Türkiyeli meslektaşlarımız Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal hastanede dahi keyfi olarak cezaevi koşullarında tutulmaktalar. Paris Barosu olarak Ebru ve Aytaç’ın yanındayız.

#AvukatlaraOzgurluk #FreedomForLawyers

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.