Parasız Yapacaklarını Duyurmuşlardı: Sağlık Bakanlığı Bütçesinde Aşıya Pay Ayrılmadı !

Geçtiğimiz haftalarda ülkemizde aşının ücretsiz yapılacağını duyuran AKP iktidarının bu vaadi de yalan çıktı.

CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu üyesi Dr. Ali Şeker Meclis Genel Kurulu’nda Sağlık Bakanlığı’nın 2021 bütçesi ile ilgili bazı değerlendirmeler yaptı.

Resmi rakamlara göre en az 16 bin kişinin Covid-19 nedeniyle hayatını kaybettiğini hatırlatan Şeker, “Her gün yüzlerce can kaybediyoruz ve en acı olan tarafı da toplum olarak buna alışıyoruz, alıştırılıyoruz. Ölümlere alışmak, kitlesel ölümlerin de önünü açıyor. Bu ölümcül hatayı yapmamalıyız” diye konuştu.

Sağlık Bakanlığı bütçesini değerlendirdiği konuşmasında “Koronavirüs artık aşıyla önlenebilir bir hastalık ancak Sağlık Bakanlığı bütçesinde aşı için yeterli pay yok” dedi.

Şeker, 2020’nin ilk 10 ayında şehir hastanelerine bütçeden 8 milyar TL ödeme yapıldığını söyleyerek “Bu parayla 800 yataklı Rize Şehir Hastanesi’nden her ay 1 tane yapabilirdik. Yani toplam 8 bin yataklı hastane yapabilirdik ama kamu özel işbirliği modelinin getirdiği çok fahiş kiralar üzerinden, fahiş hizmet bedelleri üzerinden çok ağır yükler altındayız. Üç yıl içerisinde şehir hastanelerine 20 milyar liradan toplam 60 milyar lira para vereceğiz. Şehir hastaneleri bir an önce kamulaştırılmalı, yoksa çocuklarımızın sırtında büyük bir kambur olacak” diye konuştu.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.