Ankara’nın Göbeğinde İş Cinayeti

AKP’nin yönetiminde ülkemiz, işçi cinayetinin yaşanmadığı gün yok. Ankara’da bir inşaatın alt yapı çalışmasını yapan 2 işçi, üzerlerine çöken toprağın altında kaldı. Göçük altında kalan 2 işçinin cansız bedeni çıkartıldı.

İş cinayetlerini gizlemek için dahi olsa, başkentte bile, herhangi önlem alınması için patronları sıkmıyor, iş güvenliği ile ilgili tedbirlerin alınmasını sağlamıyor. Ankara’da yaşanan cinayette hayatını kaybeden Ahmet Tokgöz (58)  ve Mehmet Vurgun (48) isimli işçiler oldu.

Ülkemizde patronların iş güvenliği için alması gereken önlemler “masraf” görülmesi, “maliyet arttırması” gibi kapitalizmin vahşi doğasına uygun yaklaşımların sonucu alınmıyor. AKP iktidarı vahşi kapitalizmin uygulayıcısıdır. Ülkede yaşanan her işçi katliamının ilk ve baş sorumlusu siyasi iktidardır. AKP’dir. İktidarda oldukları 18 yılın sonunda ülkemizi iş cinayetinde dünyada ilk sıralara taşımıştır.

Sadece 2020 yılının ilk 6 ayında 1000’e yakın işçinin iş cinayetinin yaşandığını düşünüldüğünde,  AKP iktidarının ölümlerden sorumluluğunun ne kadar büyük olduğu görülecektir…

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.