Pablo Hasel: “Direnişe Devam” (video)

İspanyol, Katalon Rapçı Pablo Hasel, kendisiyle gerçekleştirdiğimiz röportajdan 3 gün sonra bir kez daha gözaltına alındı. 

Kendisini komünist bir rapçı olarak tanıtan Pablo Hasel ülkesinde, bir çok muhalif sanatçı gibi sıkça baskı ve yıldırma politikalarına maruz kalıyor. Son olarak 4 yıldan fazla hapis cezasına çarptırıldı ve her an tutuklanmayı bekliyor. Aynı durumu yaşayan bazı sanatçılarının ülkeyi terk ettiğini ifade eden Pablo Hasel, mücadeleyi İspanya’da sürdürmek istediğini belirtti ve „ hapis tarihini bekliyorum“ dedi. 

Ülkesinde ve dünyada süren direnişlere ilişkin şarkılar yapan sanatçı, ayrıca bir çok çalışmasında monarşiyi ve devleti eleştiriyor. Bir çok kez Türkiye’ye giden Pablo Hasel, özellikle devrimci siyasi tutsakların durumunu yakından takip ettiğini belirtti.

Pablo Hasel, 28 Nisan günü 32 yıllık bir tutsaklık sonrası serbest bırakılan komünist bir tutsak için düzenlenen geceye katılmak üzere gittiği Castellon bölgesinde gözaltına alındı ve 17 saat tutulduktan sonra bırakıldı.

Sosyal ağlarda paylaşın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.